Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

23. november 2023

Fra sygeplejerske til sexolog

Samtalesession mellem sexolog og klient

Fra sygeplejerske til sexolog

Interview med Michala Norit, tidligere studerende hos Nordic Online Academy:

Sexologi handler om at forstå menneskets seksualitet i sin helhed. Det er et komplekst og nuanceret felt, der går langt ud over blot fysiologiske aspekter. Hos Nordic Online Academy tilbyder vi en omfattende online sexologuddannelse, der giver deltagerne en bred viden om seksualitet og sexologi. Michala, en af de studerende på uddannelsen, deler i denne artikel ud af sine erfaringer fra uddannelsen, samt hendes rejse med opstart af egen praksis indenfor området.

Valget af sexologi som fagområde

Michaela er uddannet sygeplejerske og har arbejdet som dette i sundhedssektoren i mange år. Selv om Michala fortsat trives i dette job, så har en interesse for terapi og nysgerrighed omkring seksualitet fået hende til at undersøge uddannelses- og karrieremulighederne indenfor dette område. Michala fortæller: "Jeg startede med at søge på Google efter forskellige terapiuddannelser. Efter noget tid blev min interesse ledt mod sexologfaget, og jeg fandt i den forbindelse over Nordic Online Academy"
Valget af uddannelsessted

Efter en grundig research af uddannelsesmarkedet, så endte Michala med at starte på sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy. Tilvalget af Nordic Online Academy skete bla. på grund af det brede indhold på uddannelsen. "Jeres uddannelse virkede bredere og rummede mange forskellige områder på basisniveau. Jeg fandt det beroligende, at jeg med uddannelsen kunne skabe en bred og solid grundviden indenfor faget, især med tanke på at jeg skulle starte min egen praksis op. Denne del er jeg i høj grad blevet bekræftet i både under og efter mit studie, hvorfor jeg fortsat er rigtig glad for min beslutning"

Fleksibelt studiemiljø

En afgørende faktor for Michalas valg af Nordic Online Academy var muligheden for at tage uddannelsen 100% online. Med en travl hverdag, inklusiv arbejde og familieliv, gav online-uddannelsen hende den fleksibilitet, hun havde brug for. Michala siger, "Jeg kunne studere på uddannelsen, når det passede mig bedst, og når der var tid til det. Med et arbejde ved siden af og en familie, så var det de helt optimale forudsætninger for mig"

Uddannelsens elementer

Michala fremhæver uddannelsens effektive læringsmetode og indhold. På uddannelsen er der til alle underliggende afsnit udarbejdet unik litteratur til uddannelsen samt tilhørende videolektion med underviserne. "jeg kunne godt lide formatet, hvor jeg selv kunne vælge om jeg ville læse litteraturen til det enkelte afsnit først, eller jeg ville starte med videolektionen. Denne del fungerede rigtig godt for mig"
Tiden efter forløbet

Efter at have gennemført uddannelsen som Sexolog hos Nordic Online Academy er Michala nu startet op med sin egen praksis som sexolog, samtidig med at hun fortsætter med sit arbejde som sygeplejerske. I sin egen praksis har Michala en særlig interesse i at arbejde med unge. Gennem uddannelsen har hun udviklet en dybere forståelse for, hvorfor seksuelle problemer opstår, og hvordan man bedst kan håndtere dem. Michala uddyber: "Efter uddannelsen ser jeg nu tingene på en anden måde og har en bedre forståelse for, hvorfor ting opstår og hvordan man reagerer. Denne læring har en stort betydning for mig i arbejdet med min egen praksis"

For Michala stopper rejsen ikke her. Hun overvejer bla. at studere videre til parterapeut for at udvide sine kompetencer og muligheder i fremtiden.
Unikke muligheder ved online uddannelse

Hos Nordic Online Academy er vi stolte over, at vi gennem vores koncept har gjort det muligt for Michala at forfølge sin interesse for faget og gennem uddannelsen at have opnået kompetencer, som hun nu kan benytte professionelt. Uddannelsen har således åbnet døren til en ny karriere, der giver Michala og andre studerende mulighed for at hjælpe andre med deres seksuelle udfordringer og trivsel. Online uddannelser og den fleksibilitet, dette giver, er efter vores opfattelse medvirkende til, at studerende som Michala kan skabe en positiv forandring i deres eget professionelle liv samt for samfundet som helhed.