Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

8. november 2023

Tag en online diætist uddannelse

Sund mad præsenteret på en tallerken

Tag en online diætist uddannelse

Hos Nordic Online Academy kan du uddanne dig til kostvejleder. Titlen er måske anderledes end diætist, men måden du kommer til at arbejde sammen med dine kommende klienter, er i mange tilfælde det samme. Som diætist kommer du til at få en stor baggrundsviden om ernæring og kostsammensætninger. Dem skal du bruge til at give kroppen de bedste forudsætninger med den rette næring. Du vil komme til at arbejde tæt sammen med dine klienter og sammen lave en vejledende kostplan, som bygger på deres individuelle situation.

Hvis du har interessen for kost og ernæring, og hvordan vi bedst passer på vores kroppe, vil en uddannelse som diætist være noget for dig. Du får mulighed for at bygge videre på din interesse med teoretiske begreber, der understøtter din forståelse for kroppens funktioner.

Efter endt uddannelse vil du komme til at arbejde tæt sammen med andre mennesker, hvorfor dette også inddrages i din undervisning. Det er ingen hemmelighed, at vores mentale helbred påvirker vores fysiske helbred. Dette kommer du til at lære mere om på vores kostvejleder uddannelse. Mentalt velvære påvirker fysisk velvære langt mere, end de fleste mennesker er klar over. Derfor er det vigtigt at lære mere om dette.

Hvordan bliver jeg diætist?

Med den rette uddannelse kan du påtage dig titlen som diætist, kostvejleder eller ernæringsekspert. Essensen i disse tre titler stammer fra samme grundlag. Det samme gør måden, du kommer til at arbejde med dine klienter. Du vil komme til at arbejde med mennesker om at sammensætte en sund og nærende kost. Med den rette baggrundsviden og erfaring kommer du til at hjælpe klienter med kostplaner, der kan hjælpe og forebygge visse sygdomme.

Som nævnt kan du hos Nordic Online Academy uddanne dig online til kostvejleder. Forskellen på disse to titler ligger blandt andet i, hvornår du kommer til at arbejde med dine klienter. Som diætist vil du ofte komme til at arbejde med klienter, der skal i en konkret behandling. Her er diæten nøgleelementet for, at klienten passer på sig selv i løbet af behandlingsprocessen.

Som kostvejleder vil du arbejde forebyggende og hjælpende med dine klienter. Du vil altså møde dine klienter, inden de oplever ernæringsrelaterede sygdomme eller i en opstartsproces. Sidstnævnte vil ofte være for at hjælpe klienter, der har sundhedssygdomme, der kan hjælpes på vej gennem kostændringer.

Uddan dig til kostvejleder hos Nordic Online Academy

Hos Nordic Online Academy bestemmer du selv over din tid på vores online uddannelse som kostvejleder. Her får du mulighed for at lære meget mere om kroppens funktioner, og den mentale tilkobling til kroppen. Du kommer til at lære meget mere om, hvordan sult påvirker vores kroppe og får indsigt i, hvordan du bedst kan hjælpe hvert enkelt individ til at skabe og opretholde positive livsstilsændringer.

For at blive (klinisk) diætist kræver det en autorisation. Denne skal du have fra Sundhedsstyrelsen.

Du kan allerede i dag læse mere om vores kostvejleder uddannelse her.