Beskrivelse
Facilliteres af
Jacob Rasmussen
11
75
Tag en online uddannelse i programmering
Drømmer du om en karriere inden for programmering, teknologi og IT? Vil du gerne lære at programmere? I så fald finder du den rette løsning her hos Nordic Online Academy.På vores grundlæggende programmerings uddannelse kan du studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo.
Med uddannelsen i grundlæggende programmering får du et solidt fundament, som gør, at du efterfølgende er klar til at eksperimentere endnu mere med programmering. Der er et stort fokus på, at undervisningen skal være sjov og lærerig, og der anvendes brugbare eksempler fra virkeligheden.
På uddannelsen i grundlæggende programmering er der ikke et krav til, at du på forhånd er dygtig til matematik eller teknik – her kan alle være med. Det vigtigste er, at du har gåpåmod, og at du er motiveret for at lære.
Vi starter i det små med grundlæggende læring og introduktion til programmering og bygger løbende på i løbet af uddannelsen, med afsæt i hvordan en erfaren programmør tænker og løser problemer.
Tre hurtige om programmør uddannelsen
Der er en lang række faktorer, der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af uddannelsen. Herunder tid, den studerende afsætter til uddannelsen, tidsforbrug benyttet på de praktiske opgaver samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring før studiet. Vores anbefaling vil være, at du giver dig selv ekstra tid til at forstå og fordybe dig i de enkelte facetter af programmering.
At arbejde som programmør kan indebære mange forskellige sider af IT kodning. Det dækker over forskellige sider af arbejdet med alt lige fra databaser til hjemmesider til tekstprogrammer. Alt efter din interesse kan du arbejde både frontend og backend. Frontend forstås som det visuelle resultat, som en kunde kommer til at se. Backend er kodningen bag det hele.
Lønnen som programmør er meget varierende alt efter, hvilke sider af programmering du ender med at arbejde med. Dertil afhænger det også af, om du er privatansat eller statsansat. I grove tal kan du se frem til en løn, der ligger et sted mellem 30.000 og 45.000kr.
Tre hurtige om programmør uddannelsen
Hvor lang er uddannelsen?
Der er en lang række faktorer, der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af uddannelsen. Herunder tid, den studerende afsætter til uddannelsen, tidsforbrug benyttet på de praktiske opgaver samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring før studiet. Det skal understreges, at der er mange nye begreber og teorier, som du kommer til at lære. Vores anbefaling vil være, at du giver dig selv ekstra tid til at forstå og fordybe dig i de enkelte facetter af programmering. På den måde kommer du bedst til at lære at kode og bruge det i et fremtidigt arbejde.
Hvad laver en programmør?
At arbejde som programmør kan indebære mange forskellige sider af IT kodning. Det dækker over forskellige sider af arbejdet med alt lige fra databaser til hjemmesider til tekstprogrammer. Alt efter din interesse kan du arbejde både frontend og backend. Frontend forstås som det visuelle resultat, som en kunde kommer til at se. Backend er kodningen bag det hele.
Hvad tjener en programmør?
Lønnen som programmør er meget varierende alt efter, hvilke sider af programmering du ender med at arbejde med. Dertil afhænger det også af, om du er privatansat eller statsansat. I grove tal kan du se frem til en løn, der ligger et sted mellem 30.000 og 45.000kr.
Planlæg dit eget studieforløb
Studér hvor og hvornår du vil, i dit eget tempo.
Samarbejde med fageksperter
Lær af erfarne eksperter.
Skræddersyet til erhvervslivet
Få metoder og værktøjer der er direkte anvendelige.
100% online uddannelsesforløb
Få personlig støtte og sparring hele vejen.
Lær at programmere
Når du har gennemført vores programmør uddannelse, kan du programmere – uden tvivl. Du vil efter endt uddannelse være klar til at bevæge dig ud i den store programmeringsverden og tage programmering i den retning, du ønsker. Med den grundlæggende læring og viden, du får på denne uddannelse, vil du være klar til efterfølgende at lære at programmere apps, hjemmesider, kunstig intelligens eller lignende.
Det eneste, du skal bruge for at kunne starte på uddannelsen, er en Mac eller Windows computer og viljen til at lære. Resten får du i løbet af uddannelsen for hvert modul, du gennemfører.
I løbet af programmør uddannelsen kommer du til at skrive mange små programmer, hvor du skridt for skridt vil opleve, at du går fra begynder til programmør. Vi anvender brugbare teknikker og eksempler fra virkeligheden, som sikrer, at du nemt kan omsætte teori til praksis. Du vil derfor også kunne se en forskel i din personlige udvikling for hver øvelse, du gennemfører.
Uddannelsens indhold
Modul 1 Introduktion til programmering
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvad er programmering?
Afsnit 3 Frontend og backend
Afsnit 4 Sprogsammenligning
Afsnit 5 Hvorfor JavaScript?
Afsnit 6 Hvad du lærer og ikke lærer på denne uddannelse
Modul 2 Setup og programmer
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Installation af Visual Studio Code (VSC)
Afsnit 3 Bliv gode venner med terminalen
Afsnit 4 Installation af NodeJS
Afsnit 5 Dit første program – Hello world
Afsnit 6 VSC Code runner extension
Modul 3 Variable primitive datatyper & logiske udtryk
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Variabler
Afsnit 3 Primitive datatyper
Afsnit 4 Sammenligninger
Afsnit 5 Logiske udtryk
Afsnit 6 Kommentarer
Afsnit 7 String concatenations
Modul 4 Kontrolstrukturer
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 If Else sætninger
Afsnit 3 For loops
Afsnit 4 Tegn trekant – opgave
Afsnit 5 While loops
Afsnit 6 Nested data structures
Modul 5 Komplekse datastrukturer
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Arrays
Afsnit 3 Omvendt rækkefølge – opgave
Afsnit 4 Objekter
Afsnit 5 Roller Coaster – opgave
Modul 6 Funktioner
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Funktioner del 1
Afsnit 3 Funktioner del 2
Afsnit 4 Tegn trekant med funktioner- opgave
Afsnit 5 Return keyword
Afsnit 6 Scope
Modul 7 Avancerede koncepter
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Debugging
Afsnit 3 Callbacks
Afsnit 4 Anonyme funktioner
Afsnit 5 forEach
Afsnit 6 let, const, var
Modul 8 Node-moduler & brugerinput
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Introduktion til NPM
Afsnit 3 Brug af PromptSync (Brugerinput)
Afsnit 4 Pizza bestilling – opgave
Afsnit 5 Eksport af egne moduler
Modul 9 Asynkron programmering
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Promises del 1
Afsnit 3 Promises del 2
Afsnit 4 Fetch
Afsnit 5 Promises på en bedre måde – async await
Modul 10 Afsluttende projekt - Daily weather service
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hent vejrudsigt via API
Afsnit 3 Lås op for brug af Gmail
Afsnit 4 Send mails
Afsnit 5 Send mails med vejr data
Afsnit 6 Analyser temperatur
Afsnit 7 Analyser nedbør
Afsnit 8 Analyser vinden
Afsnit 9 Sæt det hele sammen
Afsnit 10 Deploy via Vercel
Modul 11 Bonus modul: webudvikling
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Introduktion til HTML
Afsnit 3 Introduktion til CSS
Afsnit 4 Introduktion til JS
Afsnit 5 VSC extension liveServer
Afsnit 6 Introduktion til RGB farver
Afsnit 7 Farvespil – kodestruktur
Afsnit 8 Farvespil – Titel bar
Afsnit 9 Farvespil – Opret farver
Afsnit 10 Farvespil – Oprettelse og styling af cirkler
Afsnit 11 Farvespil – Indstillingsbaren
Afsnit 12 Farvespil – Mere spil-logik
Afsnit 13 Farvespil – Knap logik
Mød vores ekspert
Flere års praktisk
erfaring som programmør og underviser
- Jacob Toftgaard Rasmussen er uddannelsesansvarlig og underviser på uddannelserne i grundlæggende programmering og vores forløb i avanceret programmering hos Nordic Online Academy.
- Jacob er født og opvokset i Danmark, men har tidligere i sit liv også boet i Tyskland og Kina. Som helt ung fik han sin første erfaring med programmering, da han begyndte at udvikle sine egne computerspil. Siden har han taget en bachelor i Software Enginering fra Aalborg Universitet og arbejder i dag som software ingeniør hos virksomheden Trifork.
- Jacob arbejder i dag som succesfuld og professionel full stack udvikler. Herunder arbejder han både med backend (servere, API’er og databaser) samt frontend udvikling i form af hjemmesider og apps, hvor han bl.a. har udviklet software til byggebranchen og fintech.
Bliv kontaktet
Tag en snak med os om programmerings uddannelsen
Udfyld formularen herunder og vi vil kontakte dig, så du kan høre mere om uddannelsen, få svar på dine spørgsmål, få vejledning eller sparring.
Vi kontakter dig så hurtigt vi kan – og altid indenfor én arbejdsdag.
Mikkel Mathiasen
Studievejleder
Vi står klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål – og her hos os er ingen spørgsmål dumme spørgsmål.
Du kan kontakte vores studievejledning alle hverdage (helligdage undtaget) mellem 09.00 og 15.00.Kontakt os på telefon 70604948, på mail kontakt@onlineuddannelse.dk eller på chatten her på siden.
FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Praktiske informationer om programmør uddannelsen
Hvor lang tid varer programmør uddannelsen?
Uddannelsens varighed afhænger af, hvordan du selv vælger at studere. Hos Nordic Online Academy har du fuld fleksibilitet – du kan studere, hvor og hvornår det passer dig, i dit eget tempo. Derfor har du stor indflydelse på, hvor lang tid det tager at gennemføre uddannelsen.
Hvis du ønsker en dybdegående og solid forståelse af de grundlæggende programmeringsprincipper, anbefaler vi, at du giver dig tid til at fordybe dig i undervisningen og reflektere over de emner, du lærer. Denne refleksion er vigtig, da den forbereder dig på de udfordringer, du vil møde som programmør og hjælper dig med at opbygge en stærkere faglig base.
Vi anbefaler derfor, at du kontakter vores studievejledning for at få personlig sparring og hjælp til at planlægge dit uddannelsesforløb.
Skal jeg til eksamen?
Nej, hos Nordic Online Academy har vi valgt ikke at afslutte vores uddannelser med en traditionel eksamen. I stedet arbejder vi med løbende evaluering gennem Multiple Choice Tests efter hvert modul.
Disse tests er udviklet til at styrke din læring undervejs, og de giver dig mulighed for at reflektere over indholdet i takt med, at du bevæger dig fremad i uddannelsen. Testene er ikke kun en form for kontrol – de er et værktøj, der sikrer, at du forstår og kan anvende det, du lærer. På den måde kan du tage tingene i dit eget tempo og opnå et dybere udbytte af undervisningen.
Når du har gennemført og bestået alle modulerne, modtager du dit certifikat, der dokumenterer dine nye kompetencer.
Får jeg certifikat under uddannelsen?
Ja, når du har gennemført uddannelsen i grundlæggende programmering, modtager du dit personlige certifikat. Certifikatet fungerer som bevis på dine opnåede kompetencer og den viden, du har tilegnet dig.
Certifikatet kan du blandt andet bruge som led i jobsøgning, eller som bevis på din viden og kompetencer.
Hvem kan tage programmør uddannelsen?
Uddannelsen henvender sig til personer, som har interesse i IT og programmering og ønsker at lære at programmere.
Forløbet kan samtidig være målrettet personer, som ønsker at opnå afklaring om programmering er det fagområde, de skal bygge deres fremtidige karriere på.
Hvilke jobmuligheder er der efter uddannelsen?
Med dine nye kompetencer, så er det en mulighed at benytte disse i dit nuværende arbejde, eller at løse mindre programmeringsopgaver på freelance basis for kunder.
Ønsker du at arbejde professionelt og fuldtid med programmering, så skal der typisk mere specialisering til.
Den grundlæggende programmerings uddannelse har i den forbindelse skabt et stærkt fundament for dig, da de grundlæggende principper er de samme, lige meget hvilken vej du efterfølgende vil lære mere om. Dette kan feks. være indenfor apps, hjemmesider, servere, kunstig intelligens eller lignende. På vores uddannelse Avanceret Programmering, at vi et stort fokus på netop denne specialisering, samt at gøre de studerende klar til at arbejde fuldtid professionelt med programmering på egen hånd.
Hvor længe har jeg adgang til uddannelsesmaterialet?
Når du tilmelder dig uddannelsen i grundlæggende programmering, får du som udgangspunkt adgang til undervisningsmaterialet i hele 2 år. Perioden sikrer, at du har rigelig tid til at lære i dit eget tempo, og du kan nemt vende tilbage til materialet, når du har brug for det. Uanset om du vil genopfriske din viden eller dykke dybere ned i bestemte emner, har du fleksibiliteten og tiden til det.
Derudover får du også mulighed for at downloade det tekstuelle undervisningsmateriale, så du kan bruge det undervejs og også efter uddannelsen er afsluttet, hvilket giver dig værdi i lang tid fremover.
Viser det sig under din uddannelse, at du har brug for ekstra studietid, så bare rolig – vi har i disse tilfælde mulighed for at forlænge din adgang i en tidsbegrænset periode uden ekstra omkostninger.
Hvilken form for hjælp kan jeg forvente at få under uddannelsen?
På uddannelsen kan du forvente omfattende støtte fra vores studievejledning før, under og efter din uddannelse. Selvom uddannelsen er baseret på selvstudie, er vi her for at sparre med dig og guide dig gennem hele forløbet. Vi er klar til at hjælpe dig før, under og efter din uddannelse, så du kan føle dig tryg og godt vejledt.
Før uddannelsen:
Vi står klar til at besvare dine spørgsmål om uddannelsens opbygning, indhold og praktiske detaljer. Vores mål er at sikre, at du føler dig godt forberedt og tryg ved at starte din uddannelse.
Under uddannelsen:
Har du spørgsmål undervejs, er vores studievejledere og eksperter altid klar til at hjælpe dig med personlig og faglig vejledning. Uanset om det handler om specifikke moduler, opgaver eller praktiske udfordringer, kan du få hjælp og støtte, når du har brug for det.
Efter uddannelsen:
Når du har afsluttet din uddannelse i grundlæggende programmering, er vi klar til at hjælpe og støtte dig i dine næste skridt. Vi tilbyder karriererådgivning og hjælper dig med at føle dig tryg og klædt på til at starte din videre rejse som programmør.
Er der mulighed for netværksgrupper?
Ja, som en del af din grundlæggende programmeringsuddannelse tilbyder vi netværksgrupper, der giver dig mulighed for at opbygge et stærkt fagligt netværk allerede under uddannelsen. I netværksgrupperne kan I dele erfaringer, diskutere relevante emner og støtte hinanden i jeres udvikling som kommende programmører. Grupperne skaber et værdifuldt rum for at udveksle idéer og få sparring fra både medstuderende og færdiguddannede.
Hvis du er interesseret i at deltage i en netværksgruppe, kan du kontakte os. Vi matcher løbende studerende fra uddannelsen i nye netværksgrupper baseret på faktorer som erfaring, geografi og fremtidige målsætninger.
Hvilke betalingsmuligheder tilbyder I?
Hos Nordic Online Academy kan du vælge at betale for din uddannelse enten som engangsbetaling eller via delbetaling med Klarna eller ViaBill.
Klarna:
Del betalingen op i tre rater uden ekstra omkostninger eller betal om 30 dage. Klarna kan vælges som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen.
ViaBill:
Del betalingen op i 4-24 rater. Tjenesten er rentefri, men der pålægges et månedligt gebyr (149-249 kr.). Ved tilmelding er standardopsætningen afbetaling over 24 måneder, men du kan ændre dette i “Mit ViaBill” efter købet.
Ved brug af Klarna eller ViaBill foretages der en kreditvurdering baseret på dine betalingskortoplysninger under tilmeldingen.
Du kan også spørge din arbejdsgiver om en bruttolønsordning, hvor din uddannelse betales via din bruttoløn over en periode. Det koster ikke din arbejdsgiver noget, og du betaler med din løn før skat, hvilket kan give en besparelse på op til halvdelen af prisen. Læs mere om muligheden for bruttolønsordning her.
Hvilket sprog er uddannelsen på?
Selvom sproget vi koder på er engelsk, så er alt undervisningen til at blive programmør på dansk og helt nede på jorden. Programmør uddannelsen tager udgangspunkt i JavaScript som kodesprog. Vores fokus er at gøre programmering ‘’let’’ at forstå. Som sagt, er vores programmering uddannelse for alle, der i første omgang har interessen. Resten får du, og udvikler du, i løbet af undervisningen.
Artikler
Her er vores nyeste artikler,
som kan inspirere og guide dig
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Modtag skræddersyede mails om uddannelsen i grundlæggende programmering, der hjælper dig i din afklaringsproces omkring valg af uddannelse.
Josefine Mathiasen –
Synes det har været en rigtig god udd. Nem at følge med og gode forklaringer og øvelser undervejs. Det er en kæmpe fordel i min situation, at jeg kan lære når tiden er til det, stoppe når jeg har brug for pause og genoptage når det passer ind igen.
Danny, Uldum
Josefine Mathiasen –
Jeg synes det har været en rigtig god oplevelse at prøve kræfter med at programmere i JavaScript og også stylingssprogene HTML og CSS. Jeg oplevede en god balance mellem at være udfordret uden at miste motivationen, hvor Jacob formår at forklare koncepterne i et sprog som er til at forstå for en person som mig, der aldrig har rørt programmering før. Samtidig vil jeg fremhæve at uddannelsen indeholder et sjovt afsluttende projekt, som gør det nemt at forstå hvordan software hænger sammen.
Helena, Aalborg
Josefine Mathiasen –
På uddannelsen oplevede jeg en super kompetent underviser, der formår at lære fra sig på en måde, der gør et kompliceret emne til noget alle kan være med på. Derudover er det super fedt, at man selv styrer tempoet på uddannelsen. På den måde er der ingen stress, og jeg kunne genbesøge et emne igen, hvis jeg ikke fangede det første gang. Jeg kunne godt være lidt bekymret for niveauet på en online uddannelse, men den bekymring blev virkelig gjort til skamme. På trods af, at der er tale om et tungt emne, står man efter uddannelsen med en masse ny læring, der let kan overføres til arbejde i praksis. Tak.
Frederik, København