Fotograf uddannelse

Drømmer du om at udfolde dig kreativt gennem kameraet? Er du nysgerrig på kameraets mange muligheder? Og brænder du for at skabe visuelle produkter, som siger mere end 1000 ord? Bliv fotograf - vores fotograf uddannelse er lige noget for dig..

Faciliteres af
Gustav er ekspert i foto og video

Gustav Eriksen

Richo er ekspert på foto og video uddannelsen

Richo Lund Hald

Moduler

9

Afsnit

50

Bedømmelse
4,8/5
Kamera der tager et billede

Inkluderet i pakken

Videolektioner, videoguides og guides til download
Diplom efter bestået uddannelse
Mulighed for studiegruppe
Tilmeld dig i dag - start allerede i morgen
Pris inkl. moms DKK 12.500,-
Start på uddannelsen

Bliv fotograf - tag din fotograf uddannelse online!

Er du én af dem, der ser billeder og detaljer alle vegne? Og har du lysten og ambitionerne til at arbejde med fotografering professionelt? Så er vores fotograf uddannelse hos Nordic Online Academy det helt rigtige sted for dig at starte.

Det at fotografere er en kundskab, der blander teknik og kreativitet, og hvor det kun er fantasien, der sætter grænser. Med en fotograf uddannelse vil du fremadrettet kunne skrive denne kundskab på dit cv! 

På vores fotograf uddannelse opnår du nemlig alle de nødvendige kompetencer, der sikrer at du kan arbejde professionelt som fotograf når du er færdig med uddannelsen.

Du vil lære om fotografiets generelle principper og retningslinjer. Samtidig vil du på vores fotograf uddannelse opnå værktøjer og kompetencer til at styrke hele processen omkring dit arbejde med fotografering i fremtiden. Startende med fotoforståelse, professionel lyssætning samt optimal proces og output i efterbehandlingsprocessen.  

Med fotograf uddannelsen fra Nordic Online Academy kan du studere når du vil, hvor du vil og i det tempo, der passer dig. Efter endt uddannelse vil du have opnået kompetencer og læring, som sikrer at du kan stå på egne ben i arbejdet som professionel fotograf, som enten ansat i en virksomhed eller som selvstændig indenfor faget.

Fotograf uddannelsen tager udgangspunkt i, at deltageren har et digitalt spejlreflekskamera (DSLR) eller tilsvarende til rådighed, da dette vil give det bedste udbytte. Uddannelsen favner fotografiets principper og teknikker på et helt grundlæggende niveau og der er derfor intet formelt krav til deltagerens erfaring eller udstyr. 

Uddannelsens indhold

Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Kameraets historie
Afsnit 3 Typer af fotografering
Afsnit 4 Find inspiration hos andre
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Typer af kameraer
Afsnit 3 Kend dit kamera
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvad er eksponering?
Afsnit 3 Lukkertid
Afsnit 4 Blænde og dybde
Afsnit 5 ISO
Afsnit 6 Hvidbalance
Afsnit 7 Cheat sheet og kamera modes (blænde- og shutter prio, auto iso, full auto)
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Brændvidde
Afsnit 3 Blænde
Afsnit 4 Autofokus, manuel fokus og billedestabilisering
Afsnit 5 Fatningen
Afsnit 6 Tilbehør og filtre
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Sensorstørrelser
Afsnit 3 Features
Afsnit 4 Tilbehør
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Grundlæggende retningslinjer
Afsnit 3 Symmetri og indramning
Afsnit 4 Tredjedelsreglen
Afsnit 5 Ledende linjer
Afsnit 6 Kontrastforståelse og komplementærfarver
Afsnit 7 Teksturforståelse
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvor kommer lyset fra?
Afsnit 3 Blitz/flash og fast lys
Afsnit 4 Form dit lys
Afsnit 5 Det simple portræt
Afsnit 6 3-punkts lyssætning
Afsnit 7 Gode råd
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 JPG vs. RAW
Afsnit 3 Lightroom
Afsnit 4 Photoshop
Afsnit 5 Gratis alternativer
Afsnit 6 Backup
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Ophavsret
Afsnit 3 GDPR
Afsnit 4 Vil du gøre det til en forretning?
Afsnit 5 Udfordr dig selv
Afsnit 6 Dine næste skridt

Tag en snak med os om uddannelsen

Vil du gerne høre mere om vores fotograf uddannelse, har du spørgsmål du gerne vil have besvaret, ønsker du sparring omkring uddannelsesforløbet eller noget helt fjerde, så tøv endelig ikke med at række ud til os. Vi står altid klar til at hjælpe og vejlede. 

Jeg vil gerne kontaktes

Gustav er ekspert i foto og video

Gustav Eriksen

Gustav har i over 10 år været ansat hos Skandinaviens største teleselskab, hvor han til daglig arbejder som VideoGrapher og Content Specialist - og står i spidsen for virksomhedens produktion af både fotos, grafik og videoindhold fra idé til færdigt produkt. 

Samtidig har Gustav stor erfaring med udarbejdelse af digital undervisning og formidling, med en stor erfaring i at gøre undervisningen nærværende og forståelig for modtageren, med fokus på at læringen kan benyttes i praksis efterfølgende. 

Gustav er en sand Content Ninja, og alle hans kompetencer har været i spil i udviklingen af undervisningsmaterialerne til fotografuddannelsen hos Nordic Online Academy - både foran og bag kameraet. 

 

  • Videograf og Content Specialist, Telenor
  • Digital Learning Specialist, Telenor
Richo er ekspert på foto og video uddannelsen

Richo Lund Hald

Richo har over 10 års erfaring som professionel fotograf, hvor han har produceret film, billeder og digitalt indhold for en lang række af Danmarks største virksomheder og bureauer. 

Richo er samtidig uddannet Multimediedesigner, hvor han under sin uddannelse har opbygget både teoretisk og praktisk viden indenfor digital kommunikation og videoproduktion. 
Alle disse kompetencer samt den praktiske erfaring Richo har opnået, under sin karriere, som professionel fotograf - er alle bragt i spil i undervisningsmaterialerne til uddannelsen som fotograf hos Nordic Online Academy. 

 

  • 10 års erfaring som professionel fotograf 
  • Produktion for en række af Danmarks største virksomheder og bureauer

Praktiske informationer 

Generelt om varighed af uddannelsen 

Vores fotograf uddannelse er opbygget omkring 9 overordnede moduler og i alt 50 underliggende afsnit. De enkelte afsnit består primært at videolektioner, guides til download samt praktiske opgaver til de studerende.

På uddannelsen har du mulighed for at studere når du vil, hvorfra du vil og i dit eget tempo. Du har derfor selv stor påvirkning på uddannelsens varighed og vi oplever generelt stor variation af uddannelsens varighed de studerende i mellem.

Anbefalet varighed af uddannelsen 

Der er en lang række faktorer der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af uddannelsen. Herunder tid den studerende afsætter til uddannelsen, tidsforbrug benyttet på de praktiske opgaver samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring før studiet.

Med afsæt i data fra nuværende studerende er det dog Nordic Online Academys anbefaling, at vores fotograf uddannelse gennemføres på mellem 2 til 5 måneder.

Ovenstående anbefaling skal tages med forbehold. Kontakt os derfor meget gerne på chat, mail eller telefon +45 70604948 for individuel sparring omkring anbefalet varighed af uddannelsen for netop dig, med afsæt i din aktuelle situation.

Spørgsmål og sparring under min uddannelse

Vores fotograf uddannelse bygger i høj grad på selvstudie. Som studerende er det derfor væsentligt, at du tager ansvar for din læring samt dit engagement til studiet.
Vi er dog med dig hele vejen og er tilgængelige med hjælp og sparring på chat, mail og telefon både før, under og efter uddannelsen.

Mulighed for studiegruppe

Uddannelsen som fotograf hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Den fleksible studieform betyder, at du kan studere når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. 

Under din kommende uddannelse, har du samtidig mulighed for at opnå sparring og fagligt netværk med andre studerende, ved deltagelse i en studiegruppe. 

Som studerende har du under din uddannelse mulighed for at kontakte Nordic Online Academy, hvis du overvejer eller ønsker at deltage i en studiegruppe. Nordic Online Academy matcher løbende de studerende på uddannelsen i nye studiegrupper med afsæt i bla. erfaring, geografi samt målsætning/plan efter endt uddannelse. 

Online test

Du vil løbende under uddannelsen blive testet i den viden, som du har opnået under studiet. Som afslutning af hvert modul vil du derfor blive mødt af en kort test, som du skal bestå før du kan gå videre til det efterfølgende modul.
Når du har været igennem alle moduler, vil der være en afsluttende online test, som du skal bestå for at kunne færdiggøre uddannelsen. 

Når alle tests er bestået, vil du automatisk modtage dit diplom for gennemførsel af uddannelsen samt bevis for den viden og læring du har opnået.

Adgang til materialet 

Ved start på vores fotografuddannelse modtager du dit eget unikke log ind. Du vil have adgang til alt undervisningsmateriale fra købsdato og to år frem. Skulle du have behov for at genbesøge materialet efter endt uddannelse, er dette derfor stadig tilgængeligt for dig.

Under uddannelsen kan du også altid gå tilbage i materialet. 

Betaling & Finansiering

Ved tilmelding til uddannelsen er det muligt at betale med betalingskort eller MobilePay.

Det er ligeledes muligt at betale med bankoverførsel (kontakt gerne Nordic Online Academy for yderligere info). 

Samtidig tilbyder Nordic Online Academy delbetaling gennem følgende partnere: 

Klarna: Del din betaling op i tre rater. 

Tjenesten tilbydes uden ekstra omkostninger ved køb af uddannelsen. Det er muligt at vælge Klarna som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen. 

ViaBill: Del din betaling op i 4-24 rater. 

Tjenesten tilbydes uden renter men mod et månedligt gebyr (149-249 kr. pr. måned) til ViaBill. Det er muligt at vælge ViaBill som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen.

Efter gennemførsel af dit køb gennem ViaBill, vil det som standardopsætning fremgå at du afbetaler uddannelsen over 24 måneder. Efter købet er det dog efterfølgende muligt at ændre/reducere i perioden for afbetaling gennem "Mit ViaBill". 

Ved benyttelse af Klarna eller ViaBill, vil der i forbindelse med tilmeldingsprocessen blive foretaget en kreditvurdering med afsæt i data fra dit betalingskort.

4,8 /5

8 anmeldelser

Jeg tog fotograf uddannelse igennem NOA, og det er nok den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Gustav er super fantastisk til at forklare og fortælle, så alle emnerne er interessante, blandet med lidt god humor. Jeg har allerede, og vil blive ved med, at anbefale NOA til alle jeg kender! Det er en fantastisk måde, at tage en uddannelse på, i sit eget tempo, med gode underviserer, der hjælper en godt igennem uddannelsen. Jeg vender helt klart nok tilbage til NOA, for at tage en af de andre uddannelser de tilbyder eller for på sigt. Af hjertet tak til Nordic Online Acadamy
Kristine, Rødkærsbro. September 2023.
Jeg synes det har været en super god grunduddannelse til fotografering. Med den grundlæggende viden til at indstille kameraet og tage billeder. Jeg gad godt at have haft mere læsestof eller tekst af det som bliver fortalt i videoerne, ligesom "fotografens snydeark" m.m. og generelt mere viden og tips til at tage det gode billede. Jeg synes også at vejledningen inden opstart af uddannelsen var god og fortjener at blive nævnt.
Anna, Aalborg. September 2023
Overordnet set har jeg fået den viden ud af uddannelsen som jeg søgte efter. Læreren var let forståelig og præsenterede hvert modul med god ekspertise. Emner og fagudtryk som jeg ikke kendte til før, eller som jeg kun kendte en smule til, er langt mere forståeligt for mig nu. Jeg føler jeg har fået et godt fundament for min fremtidige gøren inde for fotografi. Tak for det gode undervisningsmateriale.
Jonas, Grenaa. September 2023
Fik meget viden om jobbet som fotograf.
Morten, Thisted. August 2023
Jeg har netop færdiggjort min fotografuddannelse hos Nordic Online Academy og det har været en kæmpe succes. Lige fra start har det været en rigtig god oplevelse. Det giver en kæmpe frihed i at man har kunne gå "til og fra" og tage den i sit eget tempo. Underviserne har været top professionelle og samtidigt været interessante at høre på. Yderligere har det været ekstra godt med materiale som man har fået undervejs, som man kan gemme til fremtidig brug. En kæmpe anbefaling herfra og skulle jeg en dag læse en anden uddannelse, vil jeg klart tage den hos Nordic Online Academy.
Line, Aabybro. Juli 2023
Jeg vil i forvejen betragte mig selv som en habil hobbyfotograf, men alligevel lærte jeg rigtig meget undervejs. Jeg lærte fx. en masse ny teori og blev meget klogere på en masse ting, hvilket fik mig til at se visse områder i et nyt perspektiv. Gustav er super kompetent og god til at gennemgå stoffet, således at det appellerer til alle niveauer. Det fungerer efter min mening godt, at der er praktiske udfordringer efter hvert modul - Som opfordrer en at konvertere den teori man lige har lært til noget praktisk. Uddannelsen får mine bedste anbefalinger, både til dem som er helt grønne indenfor fotografi men også til dem som allerede har et kendskab til faget men som ønsker at udvikle sig yderligere.
Nikolaj C, Gandrup. Marts 2023
Synes uddannelsen er grundlæggende og uddybende i alle faser og der er taget højde for at brugeren ikke er online hele tiden og på bestemte tidspunkter.
Søren D, Silkeborg. Marts 2023
-
Karina S, Hornsyld. Marts 2023

Om os 

Nordic Online Academy er en fleksibel og moderne uddannelsesinstitution, som tilbyder praksisnære uddannelser online, som er udviklet i samarbejde med nøje udvalgte fageksperter.

Vores koncept bryder med traditionelle tanker om uddannelse, da du opnår fuld fleksibilitet - og kan tage din uddannelse når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. 

Som en privat uddannelsesinstitution forstår vi betydningen af at skabe værdifulde uddannelser, der gør en positiv forskel overfor dig både før, under og efter din uddannelse. Alle uddannelser hos Nordic Online Academy er derfor skræddersyet til at imødekomme erhvervslivets efterspørgsel, med et stort fokus på, at give dig de nødvendige færdigheder og kompetencer, der er direkte anvendelige i dit kommende arbejdsliv.

Engagement i din succes er en vigtig del af vores DNA.
Hos Nordic Online Academy tilbyder vi derfor en unik kombination af fleksibilitet, kvalitet og relevans - der sætter dig i stand til at tage kontrol over dit eget uddannelsesforløb.

Studievejledning

Vi står klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål - og her hos os er ingen spørgsmål dumme spørgsmål. 

Du kan kontakte vores studievejledning alle hverdage (helligdage undtaget) mellem 09.00 og 15.00. Kontakt os på telefon 70604948, på mail kontakt@onlineuddannelse.dk eller på chatten her på siden. 

Gå til studievejledning