Varsling om prisstigninger pr. 1. juni 2023. Læs mere her.

Fotografuddannelse

Drømmer du om at udfolde dig kreativt gennem kameraet? Er du nysgerrig på kameraets mange muligheder? Og brænder du for at skabe visuelle produkter, som siger mere end 1000 ord? Så er fotografuddannelsen lige noget for dig..

Faciliteres af
Gustasv

Gustav Eriksen

Richo

Richo Lund Hald

Moduler

9

Afsnit

50

Bedømmelse
4,7/5
Shutterstock 1043596813 Min

Inkluderet i pakken

Videolektioner, videoguides og guides til download
Diplom efter bestået uddannelse
Mulighed for delbetaling
Tilmeld dig i dag - start allerede i morgen
Pris inkl. moms DKK 12.000,-
Køb uddannelsen

Bliv fotograf!

Er du én af dem, der ser billeder og detaljer alle vegne? Og har du lysten og ambitionerne til at arbejde med fotografering professionelt? Så er fotograf uddannelsen hos Nordic Online Academy det helt rigtige sted for dig at starte.

Det at fotografere er en kundskab, der blander teknik og kreativitet, og hvor det kun er fantasien, der sætter grænser.

På fotograf uddannelsen opnår du den grundlæggende viden omkring et kameras opbygning og funktioner, som sikrer, at du kan benytte disse muligheder mest optimalt i dit kommende arbejde.

Du vil blive introduceret for fotografiets generelle principper og retningslinjer, som du altid bør have med i baghovedet. Samtidig vil du på uddannelsen opnå værktøjer og kompetencer til at styrke hele processen omkring dit arbejde med fotografering i fremtiden. Startende med fotoforståelse, professionel lyssætning samt optimal proces og output i efterbehandlingsprocessen.  

Med fotograf uddannelsen fra Nordic Online Academy kan du studere når du vil, hvor du vil og i det tempo, der passer dig. Efter endt uddannelse vil du have opnået kompetencer og læring, som sikrer at du kan stå på egne ben i arbejdet som professionel fotograf, som enten ansat i en virksomhed eller som selvstændig indenfor faget.

Uddannelsen tager udgangspunkt i, at deltageren har et digitalt spejlreflekskamera (DSLR) eller tilsvarende til rådighed, da dette vil give det bedste udbytte. Uddannelsen favner fotografiets principper og teknikker på et helt grundlæggende niveau og der er derfor intet formelt krav til deltagerens erfaring eller udstyr. 

Uddannelsens indhold

Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Kameraets historie
Afsnit 3 Typer af fotografering
Afsnit 4 Find inspiration hos andre
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Typer af kameraer
Afsnit 3 Kend dit kamera
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvad er eksponering?
Afsnit 3 Lukkertid
Afsnit 4 Blænde og dybde
Afsnit 5 ISO
Afsnit 6 Hvidbalance
Afsnit 7 Cheat sheet og kamera modes (blænde- og shutter prio, auto iso, full auto)
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Brændvidde
Afsnit 3 Blænde
Afsnit 4 Autofokus, manuel fokus og billedestabilisering
Afsnit 5 Fatningen
Afsnit 6 Tilbehør og filtre
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Sensorstørrelser
Afsnit 3 Features
Afsnit 4 Tilbehør
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Grundlæggende retningslinjer
Afsnit 3 Symmetri og indramning
Afsnit 4 Tredjedelsreglen
Afsnit 5 Ledende linjer
Afsnit 6 Kontrastforståelse og komplementærfarver
Afsnit 7 Teksturforståelse
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvor kommer lyset fra?
Afsnit 3 Blitz/flash og fast lys
Afsnit 4 Form dit lys
Afsnit 5 Det simple portræt
Afsnit 6 3-punkts lyssætning
Afsnit 7 Gode råd
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 JPG vs. RAW
Afsnit 3 Lightroom
Afsnit 4 Photoshop
Afsnit 5 Gratis alternativer
Afsnit 6 Backup
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Ophavsret
Afsnit 3 GDPR
Afsnit 4 Vil du gøre det til en forretning?
Afsnit 5 Udfordr dig selv
Afsnit 6 Dine næste skridt

Bliv kontaktet

Vil du gerne udvikle dig og tage næste skridt i din karriere? Så skriv dig op her og vi vil kontakte dig, så du kan høre mere om Nordic Online Academy og fotografuddannelsen.

Jeg vil gerne kontaktes

Gustasv

Gustav Eriksen

Gustav har i over 10 år været ansat hos Skandinaviens største teleselskab, hvor han til daglig arbejder som VideoGrapher og Content Specialist - og står i spidsen for virksomhedens produktion af både fotos, grafik og videoindhold fra idé til færdigt produkt. 

Samtidig har Gustav stor erfaring med udarbejdelse af digital undervisning og formidling, med en stor erfaring i at gøre undervisningen nærværende og forståelig for modtageren, med fokus på at læringen kan benyttes i praksis efterfølgende. 

Gustav er en sand Content Ninja, og alle hans kompetencer har været i spil i udviklingen af undervisningsmaterialerne til fotografuddannelsen hos Nordic Online Academy - både foran og bag kameraet. 

 

  • Videograf og Content Specialist, Telenor
  • Digital Learning Specialist, Telenor
Richo

Richo Lund Hald

Richo har over 10 års erfaring som professionel fotograf, hvor han har produceret film, billeder og digitalt indhold for en lang række af Danmarks største virksomheder og bureauer. 

Richo er samtidig uddannet Multimediedesigner, hvor han under sin uddannelse har opbygget både teoretisk og praktisk viden indenfor digital kommunikation og videoproduktion. 
Alle disse kompetencer samt den praktiske erfaring Richo har opnået, under sin karriere, som professionel fotograf - er alle bragt i spil i undervisningsmaterialerne til uddannelsen som fotograf hos Nordic Online Academy. 

 

  • 10 års erfaring som professionel fotograf 
  • Produktion for en række af Danmarks største virksomheder og bureauer

Praktiske informationer 

Nordic Online Academy tilbyder online uddannelser inden for en lang række fagområder. Uddannelserne er udviklet i samarbejde med udvalgte fageksperter med fokus på at give dig kompetencer, som du kan bygge din fremtidige karriere på. 

Alle uddannelserne er 100% online on-demand forløb. Med en uddannelse hos os får du derfor et online studieliv, der prioriterer fuld fleksibilitet og praksisnær læring. Du kan nemlig selv bestemme tidspunkt, tempo og hvorfra du vil studere.

Generelt om varighed af uddannelsen 

Uddannelsen som fotograf er opbygget omkring 9 overordnede moduler og i alt 50 underliggende afsnit. De enkelte afsnit består primært at videolektioner, guides til download samt praktiske opgaver til de studerende.

På uddannelsen har du mulighed for at studere når du vil, hvorfra du vil og i dit eget tempo. Du har derfor selv stor påvirkning på uddannelsens varighed og vi oplever generelt stor variation af uddannelsens varighed de studerende i mellem.

Anbefalet varighed af uddannelsen 

Der er en lang række faktorer der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af uddannelsen. Herunder tid den studerende afsætter til uddannelsen, tidsforbrug benyttet på de praktiske opgaver samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring før studiet.

Med afsæt i data fra nuværende studerende er det dog Nordic Online Academys anbefaling, at uddannelsen gennemføres på mellem 2 til 5 måneder.

Ovenstående anbefaling skal tages med forbehold. Kontakt os derfor meget gerne på chat, mail eller telefon +45 70604948 for individuel sparring omkring anbefalet varighed af uddannelsen for netop dig, med afsæt i din aktuelle situation.

Spørgsmål og sparring under min uddannelse

Uddannelsen som fotograf hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Som studerende er det derfor væsentligt, at du tager ansvar for din læring samt dit engagement til studiet.
Vi er dog med dig hele vejen og er tilgængelige med hjælp og sparring på chat, mail og telefon både før, under og efter uddannelsen.

Online test

Du vil løbende under uddannelsen blive testet i den viden, som du har opnået under studiet. Som afslutning af hvert modul vil du derfor blive mødt af en kort test, som du skal bestå før du kan gå videre til det efterfølgende modul.
Når du har været igennem alle moduler, vil der være en afsluttende online test, som du skal bestå for at kunne færdiggøre uddannelsen. 

Når alle tests er bestået, vil du automatisk modtage dit diplom for gennemførsel af uddannelsen samt bevis for den viden og læring du har opnået.

Adgang til materialet 

Ved start på uddannelsen modtager du dit eget unikke log ind. Du vil have adgang til alt undervisningsmateriale fra købsdato og to år frem. Skulle du have behov for at genbesøge materialet efter endt uddannelse, er dette derfor stadig tilgængeligt for dig.

4,7 /5

3 anmeldelser

Jeg vil i forvejen betragte mig selv som en habil hobbyfotograf, men alligevel lærte jeg rigtig meget undervejs. Jeg lærte fx. en masse ny teori og blev meget klogere på en masse ting, hvilket fik mig til at se visse områder i et nyt perspektiv. Gustav er super kompetent og god til at gennemgå stoffet, således at det appellerer til alle niveauer. Det fungerer efter min mening godt, at der er praktiske udfordringer efter hvert modul - Som opfordrer en at konvertere den teori man lige har lært til noget praktisk. Uddannelsen får mine bedste anbefalinger, både til dem som er helt grønne indenfor fotografi men også til dem som allerede har et kendskab til faget men som ønsker at udvikle sig yderligere.
Nikolaj C, Gandrup. Marts 2023
Synes uddannelsen er grundlæggende og uddybende i alle faser og der er taget højde for at brugeren ikke er online hele tiden og på bestemte tidspunkter.
Søren D, Silkeborg. Marts 2023
-
Karina S, Hornsyld. Marts 2023

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, indholdet, uddannelsesformen eller noget helt fjerde? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig. 

Du kan kontakte os via chatten her på siden, på telefon +45 70604948 eller på vores mail kontakt@onlineuddannelse.dk.

Du kan også se oftest stillede spørgsmål og svar