Varsling om prisændringer pr. 1. juni 2024. Læs mere her.

Fotograf utdanning - Nettbasert

Drømmer du om å uttrykke deg kreativt gjennom kamera? Er du nysgjerrig på kameraets mange muligheter? Og brenner du for å lage visuelle produkter som sier mer enn 1000 ord? Bli fotograf.

Faciliteres af
Gustav er ekspert i foto og video

Gustav Eriksen

Richo er ekspert på foto og video uddannelsen

Richo Lund Hald

Moduler

9

Afsnit

50

Bedømmelse
4,8/5
Kamera der tager et billede

Inkluderet i pakken

Videolektioner, videoguides og guides til download (på dansk)
Diplom efter bestået uddannelse
Mulighed for studiegruppe
Tilmeld dig i dag - start allerede i morgen
Pris DKK 12.500,-
Kjøp utdanningen

Online fotograf utdanning (på dansk)

Nordic Online Academy tilbyr en unik nettbasert utdanning innen fotografi. På utdanningen kan du studere når du vil, hvor du vil og i ditt eget tempo.

Fotograf utdanningen består av totalt 9 overordnede moduler og 50 underliggende temaer.
I alle temaer på utdanningen inngår læringsvideoer med lærerne våre, mens det legges opp til refleksjonsøvelser for opplæringen.

Da uddannelsen som fotograf foregår på dansk, er det resterende af denne uddannelsesbeskrivelse også på dansk. På den måde kan du få en fornemmelse af, om du finder dig komfortabel ved at læse på dansk. Husk dog gerne, at du hos Nordic Online Academy er velkommen til at kontakte os på norsk vedr. spørgsmål og sparring både før, under og efter din uddannelse. 

En fotograf uddannelse, der udvider din kreativitet

Er du én af dem, der ser billeder og detaljer alle vegne? Har du lysten og ambitionerne til at arbejde med fotografering professionelt? Så er vores fotograf uddannelse hos Nordic Online Academy det helt rigtige sted for dig at starte. Her kan du uddanne dig online til at blive fotograf i dit eget tempo. Uddannelsen er for dig, der gerne vil i gang med at tage professionelle billeder eller dig, der har stiftet beskedskab med fotografering på hobby-niveau. 

Det at fotografere er en kundskab, der blander teknik og kreativitet, og hvor det kun er fantasien, der sætter grænser. Med vores uddannelse kan du fremadrettet skrive begge dele under samme fane på dit cv!

Med vores fotograf uddannelse opnår du alle de nødvendige kompetencer, der sikrer, at du kan arbejde som fotograf, når du er færdig med uddannelsen. Det er op til dig, om det skal være nogle intense uger eller et år med ekstra mange praktiske opgaver. Til gengæld kan vi garantere, at du vil lære mere om dig selv og din kreativitet i løbet af hvert modul på uddannelsen.

Du vil lære om fotografiets generelle principper og retningslinjer. Samtidig vil du på vores fotoundervisning opnå værktøjer og kompetencer til at styrke hele processen omkring dit arbejde med fotografering i fremtiden. Du begynder med fotoforståelse, professionel lyssætning og fortsætter med at få den nødvendige viden om optimal proces og output i efterbehandlingsprocessen, der senere kan tilpasses dit eget kamera.

Du organiserer selv din tid på vores online fotograf uddannelse 

Med fotograf uddannelsen fra Nordic Online Academy kan du studere, når du vil, hvor du vil og i det tempo, der passer dig. Efter endt uddannelse vil du have opnået kompetencer og læring, som sikrer, at du kan stå på egne ben i arbejdet som professionel fotograf, som enten ansat i en virksomhed eller som selvstændig indenfor faget. Det behøver ikke være skræmmende eller overvældende at blive uddannet fotograf. Det har vi sørget for med vores online moduler, der er sammensat med henblik på at udvide din viden.

Fotograf uddannelsen tager udgangspunkt i, at deltageren har et digitalt spejlreflekskamera (DSLR) eller tilsvarende til rådighed, da dette vil give det bedste udbytte. Uddannelsen favner fotografiets principper og teknikker på et helt grundlæggende niveau, og der er derfor intet formelt krav til deltagernes erfaring eller udstyr.

Uddannelsens indhold

Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Kameraets historie
Afsnit 3 Typer af fotografering
Afsnit 4 Find inspiration hos andre
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Typer af kameraer
Afsnit 3 Kend dit kamera
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvad er eksponering?
Afsnit 3 Lukkertid
Afsnit 4 Blænde og dybde
Afsnit 5 ISO
Afsnit 6 Hvidbalance
Afsnit 7 Cheat sheet og kamera modes (blænde- og shutter prio, auto iso, full auto)
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Brændvidde
Afsnit 3 Blænde
Afsnit 4 Autofokus, manuel fokus og billedestabilisering
Afsnit 5 Fatningen
Afsnit 6 Tilbehør og filtre
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Sensorstørrelser
Afsnit 3 Features
Afsnit 4 Tilbehør
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Grundlæggende retningslinjer
Afsnit 3 Symmetri og indramning
Afsnit 4 Tredjedelsreglen
Afsnit 5 Ledende linjer
Afsnit 6 Kontrastforståelse og komplementærfarver
Afsnit 7 Teksturforståelse
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvor kommer lyset fra?
Afsnit 3 Blitz/flash og fast lys
Afsnit 4 Form dit lys
Afsnit 5 Det simple portræt
Afsnit 6 3-punkts lyssætning
Afsnit 7 Gode råd
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 JPG vs. RAW
Afsnit 3 Lightroom
Afsnit 4 Photoshop
Afsnit 5 Gratis alternativer
Afsnit 6 Backup
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Ophavsret
Afsnit 3 GDPR
Afsnit 4 Vil du gøre det til en forretning?
Afsnit 5 Udfordr dig selv
Afsnit 6 Dine næste skridt

Tag en snak med os om uddannelsen

Vil du gerne høre mere om vores fotograf uddannelse, har du spørgsmål du gerne vil have besvaret, ønsker du sparring omkring uddannelsesforløbet eller noget helt fjerde, så tøv endelig ikke med at række ud til os. Vi står altid klar til at hjælpe og vejlede. 

Jeg vil gerne kontaktes

Gustav er ekspert i foto og video

Gustav Eriksen

Gustav har i over 10 år været ansat hos Skandinaviens største teleselskab, hvor han til daglig arbejder som VideoGrapher og Content Specialist - og står i spidsen for virksomhedens produktion af både fotos, grafik og videoindhold fra idé til færdigt produkt. 

Samtidig har Gustav stor erfaring med udarbejdelse af digital undervisning og formidling, med en stor erfaring i at gøre undervisningen nærværende og forståelig for modtageren, med fokus på at læringen kan benyttes i praksis efterfølgende. 

Gustav er en sand Content Ninja, og alle hans kompetencer har været i spil i udviklingen af undervisningsmaterialerne til fotografuddannelsen og videografuddannelsen hos Nordic Online Academy - både foran og bag kameraet. 

 

  • Videograf og Content Specialist, Telenor
  • Digital Learning Specialist, Telenor
Richo er ekspert på foto og video uddannelsen

Richo Lund Hald

Richo har over 10 års erfaring som professionel fotograf, hvor han har produceret film, billeder og digitalt indhold for en lang række af Danmarks største virksomheder og bureauer. 

Richo er samtidig uddannet Multimediedesigner, hvor han under sin uddannelse har opbygget både teoretisk og praktisk viden indenfor digital kommunikation og videoproduktion. 
Alle disse kompetencer samt den praktiske erfaring Richo har opnået, under sin karriere, som professionel fotograf - er alle bragt i spil i undervisningsmaterialerne til uddannelsen som fotograf hos Nordic Online Academy. 

 

  • 10 års erfaring som professionel fotograf 
  • Produktion for en række af Danmarks største virksomheder og bureauer

Praktiske informationer om fotograf uddannelsen hos Nordic Online Academy

Generelt om varighed af fotograf uddannelsen 

Vores fotograf uddannelse er opbygget omkring 9 overordnede moduler og i alt 50 underliggende afsnit. De enkelte afsnit består primært af videolektioner, guides til download samt praktiske opgaver til de studerende.

Med vores fotoundervisning har du mulighed for at studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit eget tempo. Du har derfor selv stor påvirkning på fotograf uddannelsens varighed. Vi oplever generelt stor variation af uddannelsens varighed blandt de studerende.

Anbefalet varighed af vores online fotoundervisning

Der er en lang række faktorer, der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af uddannelsen. Dette gælder især den tid, den studerende afsætter til fotoundervisning, tidsforbrug benyttet på de praktiske opgaver samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring.

Med afsæt i data fra nuværende studerende er det dog Nordic Online Academys anbefaling, at vores fotograf uddannelse kan gennemføres på mellem 2 til 5 måneder.

Ovenstående anbefaling skal tages med forbehold. Kontakt os derfor meget gerne på chat, mail eller telefon +45 70604948 for individuel sparring omkring anbefalet varighed af uddannelsen for netop dig, med afsæt i din aktuelle situation.

Spørgsmål og sparring under min uddannelse som fotograf

Vores fotograf uddannelse bygger i høj grad på selvstudie. Som studerende er det derfor væsentligt, at du tager ansvar for din læring samt dit engagement til studiet. Vi er dog med dig hele vejen og er tilgængelige med hjælp og sparring på chat, mail og telefon både før, under og efter uddannelsen.

Mulighed for studiegruppe 

En online uddannelse som fotograf hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Den fleksible studieform betyder, at du kan studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. Under din kommende uddannelse som fotograf har du samtidig mulighed for at opnå sparring og fagligt netværk med andre studerende ved deltagelse i en studiegruppe, selv med online fotoundervisning.
Som studerende har du under din uddannelse mulighed for at kontakte Nordic Online Academy, hvis du overvejer eller ønsker at deltage i en studiegruppe. Nordic Online Academy matcher løbende de studerende på uddannelsen i nye studiegrupper med afsæt i bla. erfaring, geografi samt målsætning/plan efter endt uddannelse. 

Online test i løbet af fotograf uddannelsen

I løbet af vores online uddannelse vil du løbende blive testet i den viden, som du har opnået under studiet. Som afslutning af hvert modul vil du derfor blive mødt af en kort test. Du skal bestå disse tests, før du kan gå videre til det efterfølgende modul. Når du har været igennem alle moduler, vil der være en afsluttende online test, som du skal bestå for at kunne færdiggøre fotograf uddannelsen. 

Når alle tests er bestået, vil du automatisk modtage dit diplom for gennemførsel af fotograf uddannelsen, samt bevis for den viden og læring du har opnået.

Adgang til materialet 

Ved start på vores fotograf uddannelse modtager du dit eget unikke log ind. Du vil have adgang til alt undervisningsmateriale fra købsdato og to år frem. Skulle du have behov for at genbesøge materialet efter endt uddannelse, er dette derfor stadig tilgængeligt for dig.

Under uddannelsen kan du også altid gå tilbage i materialet. 

Betaling & Finansiering

Ved tilmelding til uddannelsen er det muligt at betale med betalingskort eller MobilePay.

Det er ligeledes muligt at betale med bankoverførsel (kontakt gerne Nordic Online Academy for yderligere info). 

Samtidig tilbyder Nordic Online Academy delbetaling gennem følgende partnere: 

Klarna: Del din betaling op i tre rater. 

Tjenesten tilbydes uden ekstra omkostninger ved køb af uddannelsen. Det er muligt at vælge Klarna som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen. 

ViaBill: Del din betaling op i 4-24 rater. 

Tjenesten tilbydes uden renter, men mod et månedligt gebyr (149-249 kr. pr. måned) til ViaBill. Det er muligt at vælge ViaBill som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen.

Efter gennemførsel af dit køb gennem ViaBill vil det som standardopsætning fremgå, at du afbetaler uddannelsen over 24 måneder. Efter købet er det dog efterfølgende muligt at ændre/reducere i perioden for afbetaling gennem "Mit ViaBill". 

Ved benyttelse af Klarna eller ViaBill vil der i forbindelse med tilmeldingsprocessen blive foretaget en kreditvurdering med afsæt i data fra dit betalingskort.

Fotografuddannelse: Kristines rejse fra traditionel til moderne læring hos Nordic Online Academy

Vi har haft fornøjelsen af at tale med Kristine Linnell Petersen, en talentfuld fotograf, der har valgt at tage sin uddannelse hos Nordic Online Academy. Her får du et indblik i Kristines erfaringer og overvejelser omkring valget af fotografuddannelse.

Læs hele artiklen her

4,8 /5

13 anmeldelser

Uddannelsen er helt vild god lærerig sjov og på et niveau hvor jeg både blev udfordret men heller ikke skræmt væk.
Simone, Ulfborg. Februar 2024
Der er nogle rigtig gode forklaringer, hjælpeskemaer er rigtig gode og nemme og arbejde med efterfølgende. Jeg vil helt klart anbefale til andre. Jeg ved hvad jeg skal arbejde videre med, og har de bedste redskaber fra denne uddannelse. Tak
Sabine, Rønnede. Februar 2024
Alting var meget godt forklaret. Man får en masse gode råd og nyttig information om hvordan man tager billeder, hvad skal man gøre med billedet og om forskelligt udstyr.
Alisa, Humlebæk. Januar 2024
Jeg synes det har været rigtig fedt med den fleksibilitet, der har været og jeg synes underviserne har været gode til at forklare.
Emma, Frederiksberg. November 2023
Har netop afsluttet fotografuddannelsen og synes den har givet mig alt den nødvendige viden på en fleksibel og let tilgængelig måde. Synes fleksibiliteten i forløbet har været skønt og det faglige niveau gar været fint. Let forståeligt og samtidig masser at lære og øve. Jeg føler mig alt i alt godt rustet - mangler blot alt det praksis erfaring tilfører😉 fedt at firmaet hjælper og supporterer både før - under og efter forløbet🙏
Anni, Hadsten. November 2023
Jeg tog fotograf uddannelse igennem NOA, og det er nok den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Gustav er super fantastisk til at forklare og fortælle, så alle emnerne er interessante, blandet med lidt god humor. Jeg har allerede, og vil blive ved med, at anbefale NOA til alle jeg kender! Det er en fantastisk måde, at tage en uddannelse på, i sit eget tempo, med gode underviserer, der hjælper en godt igennem uddannelsen. Jeg vender helt klart nok tilbage til NOA, for at tage en af de andre uddannelser de tilbyder eller for på sigt. Af hjertet tak til Nordic Online Acadamy
Kristine, Rødkærsbro. September 2023.
Jeg synes det har været en super god grunduddannelse til fotografering. Med den grundlæggende viden til at indstille kameraet og tage billeder. Jeg gad godt at have haft mere læsestof eller tekst af det som bliver fortalt i videoerne, ligesom "fotografens snydeark" m.m. og generelt mere viden og tips til at tage det gode billede. Jeg synes også at vejledningen inden opstart af uddannelsen var god og fortjener at blive nævnt.
Anna, Aalborg. September 2023
Overordnet set har jeg fået den viden ud af uddannelsen som jeg søgte efter. Læreren var let forståelig og præsenterede hvert modul med god ekspertise. Emner og fagudtryk som jeg ikke kendte til før, eller som jeg kun kendte en smule til, er langt mere forståeligt for mig nu. Jeg føler jeg har fået et godt fundament for min fremtidige gøren inde for fotografi. Tak for det gode undervisningsmateriale.
Jonas, Grenaa. September 2023
Fik meget viden om jobbet som fotograf.
Morten, Thisted. August 2023
Jeg har netop færdiggjort min fotografuddannelse hos Nordic Online Academy og det har været en kæmpe succes. Lige fra start har det været en rigtig god oplevelse. Det giver en kæmpe frihed i at man har kunne gå "til og fra" og tage den i sit eget tempo. Underviserne har været top professionelle og samtidigt været interessante at høre på. Yderligere har det været ekstra godt med materiale som man har fået undervejs, som man kan gemme til fremtidig brug. En kæmpe anbefaling herfra og skulle jeg en dag læse en anden uddannelse, vil jeg klart tage den hos Nordic Online Academy.
Line, Aabybro. Juli 2023
Jeg vil i forvejen betragte mig selv som en habil hobbyfotograf, men alligevel lærte jeg rigtig meget undervejs. Jeg lærte fx. en masse ny teori og blev meget klogere på en masse ting, hvilket fik mig til at se visse områder i et nyt perspektiv. Gustav er super kompetent og god til at gennemgå stoffet, således at det appellerer til alle niveauer. Det fungerer efter min mening godt, at der er praktiske udfordringer efter hvert modul - Som opfordrer en at konvertere den teori man lige har lært til noget praktisk. Uddannelsen får mine bedste anbefalinger, både til dem som er helt grønne indenfor fotografi men også til dem som allerede har et kendskab til faget men som ønsker at udvikle sig yderligere.
Nikolaj C, Gandrup. Marts 2023
Synes uddannelsen er grundlæggende og uddybende i alle faser og der er taget højde for at brugeren ikke er online hele tiden og på bestemte tidspunkter.
Søren D, Silkeborg. Marts 2023
-
Karina S, Hornsyld. Marts 2023

Om os 

Nordic Online Academy er en fleksibel og moderne uddannelsesinstitution, som tilbyder praksisnære uddannelser online, som er udviklet i samarbejde med nøje udvalgte fageksperter.

Vores koncept bryder med traditionelle tanker om uddannelse, da du opnår fuld fleksibilitet - og kan tage din uddannelse når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. 

Som en privat uddannelsesinstitution forstår vi betydningen af at skabe værdifulde uddannelser, der gør en positiv forskel overfor dig både før, under og efter din uddannelse. Alle uddannelser hos Nordic Online Academy er derfor skræddersyet til at imødekomme erhvervslivets efterspørgsel, med et stort fokus på, at give dig de nødvendige færdigheder og kompetencer, der er direkte anvendelige i dit kommende arbejdsliv.

Engagement i din succes er en vigtig del af vores DNA.
Hos Nordic Online Academy tilbyder vi derfor en unik kombination af fleksibilitet, kvalitet og relevans - der sætter dig i stand til at tage kontrol over dit eget uddannelsesforløb.

Studievejledning

Vi står klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål - og her hos os er ingen spørgsmål dumme spørgsmål. 

Du kan kontakte vores studievejledning alle hverdage (helligdage undtaget) mellem 09.00 og 15.00. Kontakt os på telefon 70604948, på mail kontakt@onlineuddannelse.dk eller på chatten her på siden. 

Gå til studievejledning

3 hurtige om fotograf uddannelsen

Hvad koster det at tage en uddannelse som fotograf?

Hos Nordic Online Academy kan du få en hurtig og uafhængig uddannelse som fotograf til kun 12.500kr. Inklusiv i prisen er de online moduler, som du har adgang til i hele to år, selv efter du har færdiggjort fotograf uddannelsen og fået dit diplom.

Hvor lang tid tager en online fotograf uddannelse?

Hos Nordic Online Academy er der stor variation over, hvor lang tid hver enkelt uddannelse tager. Hele vores fotograf uddannelse er opsat i moduler med faglige og tekniske begreber og øvelser, som du selv får lov til at afprøve i eget tempo. Vi har sammensat modulerne således, at du kan studere intenst i kort tid eller bruge længere tid til at fordybe dig endnu mere i den praktiske del af uddannelsen. Uanset om du bruger 5 måneder eller 1 år, vil du modtage det samme bevis og have den samme viden. Herefter er det blot din kreativitet og gåpåmod til faget, der er med til at påvirke din fremtidige karriere som fotograf.

Hvad tjener en fotograf?

En gennemsnitlig løn for en fastansat fotograf i en virksomhed eller det offentlige vil være på omkring 32.000. Der er selvfølgelig mange, der har taget fotograf uddannelsen med henblik på at blive privat og/eller selvstændig fotograf. Som selvstændig fotograf er lønnen meget varierende. Her afhænger det af, hvor mange kunder du selv har lyst til at arbejde med.