Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

Kostvejlederuddannelse

Drømmer du om at hjælpe andre til at opnå deres mål og blive en bedre udgave af sig selv? Og vil du gerne være en vigtig sparringspartner på deres rejse om at opnå respekt for sit eget spejlbillede? Bliv kostvejleder - vores kostvejlederuddannelse er lige noget for dig..

Faciliteres af
Nanna er uddannet kostvejleder og er ekspert på kostvejlederuddannelsen hos Nordic Online Academy

Nanna Strøm

Moduler

7

Afsnit

36

Bedømmelse
4,5/5
Sund mad præsenteret på en tallerken

Inkluderet i pakken

Videolektioner og litteratur
Certifikat efter bestået uddannelse
Mulighed for studiegruppe
Tilmeld dig i dag - start allerede i morgen
Pris DKK 6.500,-
Køb uddannelsen

Kostvejleder uddannelse online

Antallet af overvægtige er stærkt stigende på verdensplan, og har været det over en lang årrække. Det kan der være mange årsager til. For lidt motion, mad af dårlig kvalitet og vores generelt manglende viden om ernæring og kost kan være nogle af årsagerne hertil. 

Vil du være med til at bryde med denne tendens? Går du med en drøm om at kunne hjælpe andre med at blive den bedste udgave af sig selv gennem kost, motion og mental sundhed? 

Vores kostvejleder uddannelse giver dig teoretisk viden om kroppens måde at fungere på, når det handler om indtag af mad og væske. Her kommer vi bl.a. ind på, hvorfor kosten er vigtig for dine cellers funktion, balancen mellem indtag og energiforbrug i kroppen, fordøjelsen og hvilke problemer, der kan opstå i fordøjelsen, kroppens energisystemer og meget mere. Alt sammen for at give dig viden til at hjælpe andre som fremtidig kostvejleder.

Kostvejleder uddannelse med fokus på det mentale helbred

Vores kostvejleder uddannelse har også stort fokus på den mentale sundhed. Vi kan ikke komme udenom, at dette er mindst ligeså vigtigt som den fysiske sundhed. Den mentale sundhed er afgørende for, at vi er tilfredse med det spejlbillede, vi ser. Dette er et område, en færdiguddannet kostvejleder også skal kunne hjælpe med. I løbet af de online moduler vil du få undervisning i de rette redskaber og metoder, som du senere kan anvende til at hjælpe dine klienter. Undervisningen er målrettet, at du kan hjælpe dine klienter til et mere positivt selvbillede.

Som kostvejleder skal du derfor være forberedt på, at sundhed og ernæring også inkluderer det mentale helbred hos dine fremtidige klienter.

Praktisk erfaring i løbet af uddannelsen som kostvejleder

Du får den teoretiske grundviden om kroppen og dennes måde at fungere på i forhold til den mad, vi indtager på uddannelsen. Derudover får du erfaring og praksisnær viden om, hvordan du bliver den bedst mulige rådgiver overfor dine kommende klienter. Du får viden om, hvordan du griber et forløb an fra start til slut og hvilke opmærksomhedspunkter, der kan være undervejs, alt efter hvilken klient du sidder overfor, når du er færdiguddannet kostvejleder.

Foruden at uddanne dig til at hjælpe andre med deres kostomlægning, vil du også få en bredere teoretisk forståelse for ernæring. Sammen med dine fremtidige klienter kommer du til at lave kostændringer ud fra klienternes naturlige forhold til mad. Det er vigtigt, at du får den teoretiske viden og praktiske erfaring. Det vil stille dig stærkere, når du skal hjælpe andre med at omlægge deres livsstil for at opnå de bedste resultater.

Med andre ord giver vores kostvejleder uddannelse dig den teoretiske grundviden samtidig med, at du får praksisnær læring om arbejdet som kostvejleder. Således er du bedst muligt rustet til at stå på egne ben over for dine kommende klienter.

Uddannelsens indhold

Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvorfor er det vigtigt at vide noget om kost?
Afsnit 3 Celler
Afsnit 4 Energibalance
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvordan fungerer fordøjelsen?
Afsnit 3 Problemer i fordøjelsessystemer
Afsnit 4 Insulin og Diabetes
Afsnit 5 Energisystemer
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Makronæringsstoffer
Afsnit 3 Mikronæringsstoffer
Afsnit 4 Væske
Afsnit 5 Alkohol
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Kulhydratmetabolisme
Afsnit 3 Fedtmetabolisme
Afsnit 4 Proteinmetabolisme
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvordan registreres kosten?
Afsnit 3 Børn som klientgruppe
Afsnit 4 Gravide som klientgruppe
Afsnit 5 Ældre som klientgruppe
Afsnit 6 Personer med ønske om at øge muskelmasse som klientgruppe
Afsnit 7 Kosttrends (slankekure og diæter)
Afsnit 8 Kosttilskud
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Individuel kostrådgivning
Afsnit 3 Sundhedsprofil
Afsnit 4 Kostplanlægning og kostråd
Afsnit 5 Delmål og mål
Afsnit 6 Planlægning af forløb
Afsnit 7 Supplerende dokument vedr. kostvejledning
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvorfor er mental sundhed vigtig?
Afsnit 3 Vaner
Afsnit 4 Klienten i fokus

Bliv klogere på kostvejleder uddannelsen 

Vil du gerne høre mere om vores kostvejleder uddannelse, har du spørgsmål, du gerne vil have besvaret, ønsker du sparring omkring de enkelte moduler eller noget helt fjerde, så tøv endelig ikke med at række ud til os. Vi står altid klar til at hjælpe og vejlede.

Jeg vil gerne kontaktes

Nanna er uddannet kostvejleder og er ekspert på kostvejlederuddannelsen hos Nordic Online Academy

Nanna Strøm

Nanna Strøm er certificeret kostvejleder og sundhedscoach og tror på at ALLE kan skabe den forandring de ønsker i deres liv. Nanna har selv været overvægtig det meste af sit liv og har været på adskillige slankekure og spist restriktivt. Med tiden har hun dog lært, at det ikke har ført hende nogle vegne, men tværtimod skabt usikkerhed og overspisninger.

Efter en periode med stress og psykisk belastningsreaktion tog Nanna en vigtig beslutning om at ændre sin livsstil og tankegang. På den måde kunne hun blive en sundere, stærkere og bedre udgave af sig selv, med fokus på varigt vægttab.

Nanna har været på en imponerende rejse, hvor hun har tabt sig over 30 kilo og er blevet en stærkere og bedre udgave af sig selv. Sideløbende har hun efter sit eget forløb opnået både en stærk teoretisk og praktisk baggrund indenfor kostvejledning. Netop disse kompetencer er siden kommet mange klienter, hun har hjulpet som professionel kostvejleder, til gode.

Nanna har en stor passion for at dele ud af sine store teoretiske færdigheder inden for faget og sine egne erfaringer, med et stort fokus på at disse kan benyttes i praksis til gavn for både de studerende og deres kommende klienter.

 

  • Uddannet kostvejleder og coach 
  • Flere års erfaring som selvstændig kostvejleder
Sund Mad På Tallerken

Praktisk information om kostvejleder uddannelsen hos Nordic Online Academy

Generelt om varighed af uddannelsen

Vores kostvejleder uddannelse er opbygget omkring 7 overordnede moduler og i alt 36 underliggende afsnit. De enkelte afsnit består primært at videolektioner, litteratur samt materiale til download.

På uddannelsen til kostvejleder har du mulighed for at studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit eget tempo. Du har derfor selv stor påvirkning på uddannelsens varighed, og vi oplever generelt stor variation af uddannelsens varighed hos de studerende.

Anbefalet varighed af kostvejleder uddannelsen 

Der er en lang række faktorer, der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af vores kostvejleder uddannelse. Herunder tid, den studerende afsætter til uddannelsen, samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring.

Med afsæt i data fra nuværende studerende er det dog Nordic Online Academys anbefaling, at uddannelsen gennemføres på mellem 1 til 4 måneder.

Ovenstående anbefaling skal tages med forbehold. Kontakt os derfor meget gerne på chat, mail eller telefon +45 70604948 for individuel sparring

Spørgsmål og sparring under min uddannelse som kostvejleder

Uddannelsen som kostvejleder hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Som studerende er det derfor væsentligt, at du tager ansvar for din læring samt dit engagement til studiet.

Vi er med dig hele vejen. Vi er tilgængelige med hjælp og sparring på chat, mail og telefon både før, under og efter uddannelsen. Det er vigtigt at understrege, at uddannelsen for at blive kostvejleder er online. Hvorfor du også selv styrer den tid, du vil ligge i din uddannelse.

Mulighed for studiegruppe

Uddannelsen som kostvejleder hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Den fleksible studieform betyder, at du kan studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo.
Under din kommende uddannelse har du samtidig mulighed for at opnå sparring og fagligt netværk med andre studerende med deltagelse i en studiegruppe.


Som studerende har du under din uddannelse mulighed for at kontakte Nordic Online Academy, hvis du overvejer eller ønsker at deltage i en studiegruppe. Nordic Online Academy matcher løbende de studerende på uddannelsen i nye studiegrupper med afsæt i bla. erfaring, geografi samt målsætning/plan efter endt uddannelse.

Online test i løbet af kostvejleder uddannelsen

Du vil løbende under uddannelsen til kostvejleder blive testet i den viden, du har fået under studiet. Som afslutning af hvert modul vil du derfor blive mødt af en kort test, som du skal bestå, før du kan gå videre til det efterfølgende modul. Når du har været igennem alle moduler, vil der være en afsluttende online test, som du skal bestå for at kunne færdiggøre uddannelsen og blive certificeret kostvejleder. 

Når alle tests er bestået, vil du modtage et certifikat for din gennemførsel af uddannelsen, samt bevis for den viden og læring, du har opnået.

Online adgang til materialet

Ved start på vores kostvejleder uddannelse modtager du dit eget unikke log ind. Du vil have adgang til alt undervisningsmateriale fra købsdato og to år frem. Skulle du have behov for at genbesøge materialet efter endt uddannelse, er dette derfor stadig tilgængeligt for dig.

Under uddannelsen kan du også altid gå tilbage i materialet.

Betaling & finansiering

Ved tilmelding til uddannelsen er det muligt at betale med betalingskort eller MobilePay.

Det er ligeledes muligt at betale med bankoverførsel (kontakt gerne Nordic Online Academy for yderligere info). 

Samtidig tilbyder Nordic Online Academy delbetaling gennem følgende partnere: 

Klarna: Del din betaling op i tre rater. 

Tjenesten tilbydes uden ekstra omkostninger ved køb af uddannelsen. Det er muligt at vælge Klarna som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen. 

ViaBill: Del din betaling op i 4-24 rater. 

Tjenesten tilbydes uden renter men mod et månedligt gebyr (149-249 kr. pr. måned) til ViaBill. Det er muligt at vælge ViaBill som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen.

Efter gennemførsel af dit køb gennem ViaBill, vil det som standardopsætning fremgå at du afbetaler uddannelsen over 24 måneder. Efter købet er det dog efterfølgende muligt at ændre/reducere i perioden for afbetaling gennem "Mit ViaBill". 

Ved benyttelse af Klarna eller ViaBill, vil der i forbindelse med tilmeldingsprocessen blive foretaget en kreditvurdering med afsæt i data fra dit betalingskort.

Kostvejlederuddannelse: Et personligt perspektiv

Mød Aicha, en engageret studerende på Nordic Online Academy, der har været på en spændende rejse mod at blive færdiguddannet kostvejleder. Hendes vej ind i verdenen af kostvejledning er en inspirerende fortælling, og hendes beslutning om at vælge en online uddannelse på Nordic Online Academy har givet hende frihed til at balancere uddannelse, professionelle forpligtelser og familieliv på en måde, der har gjort det muligt at jagte drømmen om en karriere inden for sundhed og ernæring.

Læs hele artiklen her

4,5 /5

30 anmeldelser

Jeg synes det var virkelig spændende og til trods for min baggrund som ernæringsassistent har jeg fået meget ny viden.
Gitte, Hundested. Juni 2024
Dejligt at kunne tage uddannelsen i eget tempo. Fint skriftlig materiale.
Heidi, Herning. Maj 2024
eg giver den 4 stjerner. Man lærer meget om kost, motivation og vaner. At man bestemmer selv hvornår man kan taget uddannelsen.
Bára, Norðragøta. Februar 2024
Har netop færdiggjort uddannelsen til kostvejleder. Materialet der er i uddannelse er super godt og dybdegående 😊 selvom den læselige del af udsendelsen kan være lidt tung sys jeg stadig at det er til at have med at gøre. Det kan downloades så du altid kan læse det igen😎 ud over det har kundeservice været helt i top. Jeg har ikke ventet længe før jeg har fået svar på de spørgsmål jeg havde undervejs. De har endda lavet mit Diplom 2 gange da jeg ikke selv havde udfyldt mine oplysninger korrekt. Alt i alt en rigtig god oplevelse og det kan klart anbefales at tage en uddannelse gennem NordicOnlone Academy 💪😎
Emil, Svinninge. Februar 2024
Alt i alt en rigtig fin uddannelse. Det er pænt sat op og nemt at finde rundt i materialet. Jeg synes at jeg har lært nogle nyttige ting. Det eneste jeg kunne tænke mig, var lidt flere spørgsmål i de afsluttende tests for hvert modul. Det er nemlig rart lige at se, hvor meget man egentlig kan huske. Ellers super fint og skønt at man tager det i sit eget tempo.
Simone, Ørbæk. Februar 2024
Gennemgangen af de forskellige moduler er letforståelige og interessante.
Sarah, Tórshavn. Januar 2024
Jeg syntes at materialet var til at overskue og letforståeligt, så man hurtigt tilegnede sig den nødvendige viden.
Marius, København. Januar 2024
Meget god uddannelse, som er nem at overskue. Og så synes jeg, det er fedt med en lille video og pdf fil man kan både læse og se så læringen bliver nem at forstå.
Sana, Rødovre. November 2023
Jeg syntes uddannelsen er sat godt op, med både videoer og materiale der læses.
Anna, Hillerød. November 2023
Meget informativ og god uddannelse.
Frederikke, Valby. Oktober 2023
Jeg syntes at den let forståeligt (altså en god måde og forklare det på) og meget grundig.
Linda, Rødovre. September 2023
Jeg følte, at jeg havde brug for flere quizspørgsmål, for eksempel efter hvert afsnit og ikke kun efter hvert modul. Uddannelsen giver et godt grundlæggende kendskab til ernæring.
Dimona, Valby. September 2023.
Meget fint og overskueligt materiale. Let at navigere i. Det faglige indhold er af en passende sværhedsgrad. Cellelæren var rigtig spændende. Har alt i alt været en god oplevelse at studere materialet.
Susanne, Sindal. September 2023
Jeg synes det var rigtigt godt.
Mie, Lundby. August 1023
Rigtig gode forklaringer.
Mads, Brønderslev. August 2023
-
Anne Sofie, Pandrup. August 2023
Meget praktisk, nemt og ligetil!
Karen, Brønderslev. August 2023
At det online og man selv kan bestemme tempo på uddannelsen og viden er godt
Stine, Nykøbing F. Juli 2023
En god uddannelse og dejligt at man kan være selvstændig. Meget godt materiale, men mangel på en kalorietabel.
Gunn, Skála (Færørene). Juli 2023
Unik mulighed ❤️ Min klare anbefaling går her til. Jeg fik en mulighed for at læse til kostvejleder ved Nordic online acadamy. Og jeg er nu færdig. Det har været et godt forløb og jeg er taknemlig for dette. Selvom det er en online udd. Så mærker man virkelig venligheden og hjælpsomhed fra sin underviser og folkene bag Nordic online acadamy. Der var ikke et eneste spørgmål jeg stillet som jeg ikke fik et uddybende svar på. Jeg er allerede nu i fuld gang med mine egne klienter og jeg glæder mig mere til at lærer mere og udforske faget. Får jeg en dag muligheden for en udd mere. Så er det her jeg tager den ❤️
Aicha, Viborg. Juni 2023
Super nem og overskuelig måde til en uddannelse, når man skal passe sit arbejde ved siden af. Fine videoer med forklaring og flot materiale, hvor der gåes mere i dybden.
Helle, Esbjerg. Juni 2023
Måske er det min oplevelse af at det er meget let både at forstå det faglige omkring kosten og sund fornuft i forhold til vejledningen af klienter. Der var ikke så meget nyt i det, men det kan skyldes at jeg på forhånd har stor baggrundsviden om kost og sundhed.
Helle, Knebel. Maj 2023
Kostvejleder uddannelsen hos Nordic Online Academy, har været en god oplevelse. Godt faglig materiale, som både er på skrift og video. Professionelt hele vejen igennem. Gode refleksions spørgsmål, og hvis man har brug for hjælp eller andet, så svare de altid hurtigt tilbage. Kan anbefaledes til begynder eller folk som er i sundhedsfaget. :D
Simone, Silkeborg. Maj 2023
Var vild med de små videoer og alt var nemt at gå til. Kunne godt brug noget mere viden om hvordan man strikker en kostplan sammen, ellers var alt super fint
Emilie. Maj 2023
En uddannelse uden problemer. Jeg havde gået længe om den varme grød om jeg skulle have kostvejleder uddannelsen og pludselig bød muligheden sig. Jeg valgte Nordic online Academy fordi det hele er online, så jeg havde ikke skulle stresse og kunne tage det frem når jeg havde tid. Udover det anbefalede de at man bruger en computer eller tablet men jeg har faktisk bare brugt min telefon - nemt og ligetil. Alt i alt er jeg rigtigt godt tilfreds.
Sif, Aars. April 2023
Lækker uddannelse. Gode videoer, kompendier og billeder i bilagene!
Sara, Randers. April 2023
Jeg har lige færdiggjort uddannelsen og er meget tilfreds! Man kan generelt godt tvivle lidt på fagligheden og kvaliteten af online-uddannelser, men jeg er virkelig blevet mødt af en kompetent underviser, god litteratur og jeg har hurtigt fået svar på mine spørgsmål undervejs. Jeg føler mig godt rustet til nu at tage klienter. Det fleksible studie kan virkelig noget med små børn og job ved siden af! Jeg kan kun anbefale uddannelsen til andre.
Cecilie, Hvidovre. Marts 2023
Relevante informationer og rigtig fint med fokus på klienternes behov.
Ulla, Hvalsø. Februar 2023
Jeg mangler lidt viden om, hvordan man laver en kostplan med udregninger (kalorier for hvert måltid, makro/mikronæringsstoffer osv). Om det er en formel, skema eller lignende. Fx et system som coaches bruger via Lenus.
Rinna, Sæby. Januar 2023
Besvarelse fra Nordic Online Academy
Kære Rinna. Tak for din deltagelse og din anmeldelse. Hos Nordic Online Academy er vi som grundregel nervøse for fast benyttelse af kostplaner som standard overfor sine klienter, med afsæt i de restriktioner dette kan medføre. Vi mener at alle klienter bør gribes an individuelt, samt med et stort fokus på mental sundhed, for at skabe langsigtede livsstilsændringer hos klienterne. Vi har dog lyttet til din feedback og i den forbindelse oprettet et ekstra dokument til uddannelsen, hvor vi kommer yderligere ind på kostplaner, samt guide til hvilke tjenester/programmer man i så fald kan benytte til dette. Vi har ligeledes sendt dig dokumentet pr. mail. Mvh. Team Nordic Online Academy
Uddannelsen var meget brugervenlig og overskuelig. Det var godt materiale i form af både video og tekst. Rart at man uden tidspres/stress kan vende retur til uddannelsen når man har tid, lyst og overskud.
Sandy, Albertslund. Januar 2023

Læs mere om Nordic Online Academy 

Nordic Online Academy er en fleksibel og moderne uddannelsesinstitution, som tilbyder praksisnære uddannelser online, som er udviklet i samarbejde med nøje udvalgte fageksperter.

Vores koncept bryder med traditionelle tanker om uddannelse, da du opnår fuld fleksibilitet - og kan tage din uddannelse når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. 

Som en privat uddannelsesinstitution forstår vi betydningen af at skabe værdifulde uddannelser, der gør en positiv forskel overfor dig både før, under og efter din uddannelse. Alle uddannelser hos Nordic Online Academy er derfor skræddersyet til at imødekomme erhvervslivets efterspørgsel, med et stort fokus på, at give dig de nødvendige færdigheder og kompetencer, der er direkte anvendelige i dit kommende arbejdsliv.

Engagement i din succes er en vigtig del af vores DNA.
Hos Nordic Online Academy tilbyder vi derfor en unik kombination af fleksibilitet, kvalitet og relevans - der sætter dig i stand til at tage kontrol over dit eget uddannelsesforløb.

Studievejledning

Vi står klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål - og her hos os er ingen spørgsmål dumme spørgsmål. 

Du kan kontakte vores studievejledning alle hverdage (helligdage undtaget) mellem 09.00 og 15.00. Kontakt os på telefon 70604948, på mail kontakt@onlineuddannelse.dk eller på chatten her på siden. 

Gå til studievejledning

Tre hurtige om kostvejleder uddannelsen

Hvad er forskellen på en kostvejleder og en klinisk diætist?

Forskellen på at være klinisk diætist og kostvejleder ligger i varigheden og det mere dybdegående materiale, som en klinisk diætist vil få. Som diætist skal du autoriseres fra Sundhedsstyrelsen. Det skal du ikke som kostvejleder. Du kan derfor tage imod dine første klienter, så snart du har modtaget dit diplom fra Nordic Online Academy.

Hvor lang tid tager en online kostvejleder uddannelse?

Hos Nordic Online Academy kan du selv styre din tid med henblik på at blive kostvejleder. Der er en lang række faktorer, der spiller ind vedr. den anbefalede varighed af vores kostvejleder uddannelse. Herunder tid, den studerende afsætter til uddannelsen, samt den studerendes forudsætninger og tidligere erfaring før studiet.

Med afsæt i data fra nuværende studerende er det dog Nordic Online Academys anbefaling, at uddannelsen gennemføres på mellem 1 til 4 måneder.

Hvad tjener en kostvejleder?

Din løn kommer til at afhænge af, om du vil være privat eller statsansat. Som privat ansat kostvejleder vil du kunne se frem til en månedsløn lige over de 37.000, hvorimod en statsansat kostvejleders løn er en smule mindre på lige knap 36.700.

Langt de fleste af vores studerende tager kostvejlederuddannelsen for at blive selvstændige kostvejledere. I dette tilfælde vil lønnen variere betydeligt alt efter, hvor mange klienter du har tid til at hjælpe.