Bliv sexolog!
Har du en stor interesse for sexologi? Synes du der er for lidt rum og plads til samtale om seksualitet? Og har du samtidig interesse i at hjælpe andre? Så har du den helt rette kombination af gåpåmod, nysgerrighed, faglig interesse, motivation, omsorg og nærvær, som til sammen skaber et godt fundament for, at du kan blive en dygtig sexolog.
Om uddannelsen
Som sexolog beskæftiger du dig med sexologi, som er læren om menneskets seksualitet. Seksualitet kan faktisk være svært at definere helt præcist, fordi det er en gennemgribende del af så mange forskellige facetter af vores liv.
Seksualitet handler naturligt nok om sex, men begrebet rækker langt videre end det. Seksualitet består af så mange forskellige lag. Seksualitet handler både om behov, lyst, følelser, nysgerrighed, kærlighed, ømhed, fantasi, forførelse, status, moral, bekræftelse og identitet og meget meget mere.
På sexolog uddannelsen kommer du bredt omkring og får viden og kompetencer inden for bl.a. seksuel sundhed, seksualitetens livsfaser, seksuelle skyggesider, parforhold, krænkelser og overgreb. Du får også helt grundlæggende viden og kompetencer om det at have en sexologisk praksis, altså hvordan rådgiver du dine kommende klienter med udgangspunkt i deres situation.
Med sexolog uddannelsen får du alt den grundviden og de kompetencer, der gør, at du vil være rustet til at kunne stå på egne ben og rådgive dine kommende klienter ud fra deres situation og ønsker til forløbet.
Med uddannelsen får du, gennem Nordic Online Academy, 1 års gratis medlemskab af Dansk Behandlerforbund.
Målgruppe
På uddannelsen er der ingen krav til tidligere erhvervserfaring eller uddannelsesmæssig baggrund. Det væsentligste er, at du har interesse og lyst til at arbejde professionelt med sexologi efter endt uddannelse.
På uddannelsen er der primært deltagere fra følgende tre målgrupper:
Terapeuter, behandlere og coaches:
Som ønsker uddannelsen som overbygning til deres nuværende kompetencer og benyttelse i egen praksis.
Sygeplejesker, pædagoger, lærer, socialrådgivere og sosu-personale:
Der i forvejen arbejder med mennesker og som ønsker styrkede kompetencer til benyttelse i deres nuværende virke.
Øvrige faggrupper:
Hvor den studerende opnår læring og nye kompetencer med afsæt i et ønske om brancheskifte. Herunder feks. i form af opstart af egen praksis indenfor området.