Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

Sexolog uddannelse

Drømmer du om at hjælpe og guide andre gennem potentielle seksuelle udfordringer? Vil du hjælpe med at skabe forandring gennem samtaler om seksualitet? Brænder du for at skabe større rum til at tale om seksualitet generelt? Har du sat flueben ved alle nævnte spørgsmål, vil vores sexologuddannelse være lige noget for dig.

Faciliteres af
Kim er ekspert i sexologi og underviser på sexologuddannelsen

Kim MacKayzee

Moduler

10

Afsnit

42

Bedømmelse
4,9/5
Kærlighed mellem to mennesker

Inkluderet i pakken

Unikt udarbejdet litteratur til uddannelsen
Videolektioner
1 års medlemskab hos Dansk Behandlerforbund
Tilmeld dig i dag - start allerede i morgen
Pris DKK 26.500,-
Køb uddannelsen

Tag din sexolog uddannelse online

Som sexolog beskæftiger du dig med sexologi, som er læren om menneskets seksualitet. Det kan være svært at definere helt præcist, hvad seksualitet er, fordi det er en gennemgribende del af så mange forskellige facetter af vores liv.

Seksualitet og sexologi handler om sex, men begrebet rækker langt videre end det. Der er utroligt mange forskellige lag i hvert enkelt persons seksualitet. Seksualitet handler både om behov, lyst, følelser, nysgerrighed, kærlighed, ømhed, fantasi, forførelse, status, moral, bekræftelse og identitet og meget, meget mere. 

Bliv klogere på hvad en sexolog laver

På vores online sexologuddannelse vil du lære om mange sexologi-faglige perspektiver. Du vil udvide din viden om sexologi, seksuel sundhed, seksualitetens livsfaser, seksuelle skyggesider, parforhold, krænkelser og overgreb.  

Med sexolog uddannelsen hos Nordic Online Academy får du desuden mulighed for at oprette 1 års gratis medlemskab hos Dansk Behandlerforbund. 

Hvem kan blive sexolog?

På sexologuddannelsen er der ingen krav til tidligere erhvervserfaring eller uddannelsesmæssig baggrund. Det væsentligste er, at du har interesse og lyst til at arbejde professionelt med sexologi efter endt uddannelse. 

På vores sexolog uddannelse har vi inddelt deltagere i følgende tre målgrupper: 

Terapeuter, behandlere og coaches:
Denne gruppe ønsker uddannelsen som overbygning til deres nuværende kompetencer og benyttelse i egen praksis.

Sygeplejersker, pædagoger, lærer, socialrådgivere og SOSU-personale:
Dette er professioner, hvor der i forvejen arbejdes med mennesker, og ønsket er at styrke kompetencer til benyttelse i nuværende virke.

Øvrige faggrupper:
Her opnår den studerende læring og nye kompetencer med afsæt i et ønske om brancheskifte. Dette gælder blandt andet, hvis du ønsker opstart af egen praksis indenfor området.

Uddannelsens indhold

Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Hvad er seksualitet (bio-psyko-socialt fænomen)?
Afsnit 3 Normkritisk perspektiv
Afsnit 4 Den sexologiske praksis
Afsnit 5 Det professionelle møde
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Anatomi
Afsnit 3 Lyst og seksuelle responskurver
Afsnit 4 Seksuelle dysfunktioner
Afsnit 5 Diagnose klassifikation
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Seksuelle rettigheder og seksuel retfærdighed
Afsnit 3 Seksualitet i sundhedsvæsenet
Afsnit 4 Seksualitet i plejesektoren (ældre og handicappede)
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Graviditet
Afsnit 3 Den seksuelle revolution
Afsnit 4 Prævention
Afsnit 5 Abort
Afsnit 6 Seksuelt overførte sygdomme
Afsnit 7 Mødommen
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Neurologi eller sociologi
Afsnit 3 Køn og kønsidentitet
Afsnit 4 Seksuel tiltrækning
Afsnit 5 Transkøn
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Børn og unge
Afsnit 3 Voksenlivet
Afsnit 4 Ældrelivet
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Det teoretiske afsæt
Afsnit 3 Formålet med samtalen
Afsnit 4 Sexologens fagområder
Afsnit 5 Klinisk-sexologiske problemstillinger
Afsnit 6 Det formelle
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Moral, skyld og skam
Afsnit 3 Kink, fetisch og atypiske seksuelle tændingsmønstre
Afsnit 4 Parafile forstyrrelser
Afsnit 5 Sexafhængighed
Afsnit 6 Den paradoksale frisættelse af seksualitet
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Kærlighed
Afsnit 3 Forholdstyper
Afsnit 4 Seksualitet og parforhold
Afsnit 5 Sexologiske samtaler med par
Afsnit 1 Introduktion
Afsnit 2 Det professionelle arbejde med krænkere og krænkede
Afsnit 3 Seksuelle krænkelser og overgreb
Afsnit 4 Transaktionel sex, prostitution og sugardating/byttedating
Afsnit 5 Seksuelle senfølger og retraumatisering

Tag en snak med os om sexologuddannelsen

Vil du gerne høre mere om vores sexolog uddannelse, har du spørgsmål, du gerne vil have besvaret, ønsker du sparring omkring uddannelsesforløbet eller noget helt fjerde, så tøv endelig ikke med at række ud til os. Vi står altid klar til at hjælpe og vejlede. 

Jeg vil gerne kontaktes

Kim er ekspert i sexologi og underviser på sexologuddannelsen

Kim MacKayzee

Kim er Cand.mag - Master of Arts (MA) i filosofi med speciale i bevidstheds- og neurofilosofi fra Aarhus Universitet. Han har samtidig en baggrund som coach, facilitator og psykoseksuel terapeut.

Kim er indehaver og underviser hos Tripolært LæringsCenter (TLC) og til dagligt driver han sammen med sin kone, Mai, virksomheden TLC Krop & Sind, som blandt andet tilbyder sexologisk samtaleterapi og parterapi.   

Hos Nordic Online Academy er Kim underviser på sexologuddannelsen og parterapeutuddannelsen, hvor han vil dele ud af sine erfaringer som praktiserende sexolog og parterapeut. 

 

  • Indehaver og underviser, Tripolært LæringsCenter - TLC Uddannelser 
  • Uddannet facilitator, coach, og psykoseksuel terapeut
  • Master i filosofi med speciale i bevidstheds- og neurofilosofi 

Praktisk information

Litteratur 

Da sexologområdet er et faktabaseret fagområde, vil du som studerende blive præsenteret for omfattende og unik litteratur til alle modulerne på uddannelsen. Al litteratur på vores sexolog uddannelse er udarbejdet af vores undervisere med afsæt i deres virke, erfaring, uddannelse og viden omkring sexologi og har udgangspunkt i dansk og international forskning. 

Som studerende er der rigtig mange nye fagtermer og sexologi-faglige perspektiver, som du skal forholde dig til og kunne forstå. Som studerende vil du derfor kunne opleve, at du skal læse dele af litteraturen flere gange. Al ny læring sætter sig ikke over natten, så mist ikke modet, hvis du stadig synes, det er svært efter første gang, du har læst litteraturen.

Sexologuddannelsens varighed 

Uddannelsen som sexolog er opbygget omkring 10 overordnede moduler og i alt 42 underliggende afsnit. De enkelte afsnit består primært af videolektioner, litteratur samt praktiske opgaver til de studerende.

På sexologuddannelsen har du mulighed for at studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit eget tempo. Du har derfor selv stor påvirkning på uddannelsens varighed. 
Du er velkommen til at kontakte os for individuel sparring omkring anbefalet varighed af uddannelsen for netop dig med afsæt i din aktuelle situation.

Spørgsmål og sparring under min uddannelse 

Vores sexologiske uddannelse hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Som studerende er det derfor væsentligt, at du tager ansvar for din læring samt dit engagement til studiet. 
Vi er dog med dig hele vejen og er tilgængelige med hjælp og sparring på chat, mail og telefon både før, under og efter uddannelsen.

Mulighed for studiegruppe

Uddannelsen som sexolog hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Den fleksible studieform i at læse til sexolog online betyder, at du kan studere, når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. 


I løbet af din kommende uddannelse har du samtidig mulighed for at opnå sparring og et fagligt netværk med andre studerende i en studiegruppe. Dette kan være en god hjælp og måde at starte, inden du selv skal være i stand til at give sexologisk rådgivning til fremtidige klienter.


Som studerende har du under din uddannelse mulighed for at kontakte Nordic Online Academy, hvis du overvejer eller ønsker at deltage i en studiegruppe. Nordic Online Academy matcher løbende de studerende på uddannelsen i nye studiegrupper med afsæt i bla. erfaring, geografi samt målsætning/plan efter endt uddannelse. 

Kombiner sexolog uddannelse med parterapeut uddannelse

Hos Nordic Online Academy kan du også tage en parterapeut uddannelse, som giver dig den grundlæggende baggrundsviden og de kompetencer, det kræver at kunne hjælpe og guide par gennem udfordringer og svære perioder i deres parforhold. 

Vi har gjort det muligt at kombinere vores sexolog uddannelse og vores parterapeut uddannelse, hvilket i praksis betyder, at du får adgang til begge uddannelser på samme tid.

Ønsker du at kombinere de to uddannelser, så tag en snak med os om dette på chat, +4570604948 eller kontakt@onlineuddannelse.dk

Online test 

Du vil i løbet af din uddannelse blive testet i den viden, som du har opnået under studiet. Som afslutning af hvert modul vil du derfor blive mødt af en online test. Før du kan fortsætte til det efterfølgende modul, bliver du nødt til at bestå den enkelte test. 

Når alle moduler og tilhørende tests er bestået, vil du modtage dit diplom for gennemførsel af sexologuddannelsen samt bevis for den viden og læring, du har opnået.

Adgang til materialet 

Ved start på vores sexologuddannelse modtager du dit eget unikke log ind. Du vil have adgang til alt undervisningsmateriale fra købsdato og to år frem. Skulle du have behov for at genbesøge materialet efter endt uddannelse, er dette derfor stadig tilgængeligt for dig.

I løbet af uddannelsen kan du også altid gå tilbage i materialet. 

Bruttolønsordning 

Ved en bruttolønsordning kan din arbejdsgiver betale for uddannelsen, mod at modregne beløbet i din bruttoløn over en periode. Det koster dermed ikke din arbejdsgiver penge, og du kommer selv til at betale for uddannelsen, men med dine egne lønkroner før skat, hvilket vil medføre en besparelse på op imod halvdelen af prisen for deltagelse på uddannelsen. Læs mere om muligheden for bruttolønsordning her. 

Betaling & Finansiering

Ved tilmelding til uddannelsen er det muligt at betale med betalingskort eller MobilePay.

Det er ligeledes muligt at betale med bankoverførsel (kontakt gerne Nordic Online Academy for yderligere info). 

Samtidig tilbyder Nordic Online Academy delbetaling gennem følgende partnere: 

Klarna: Del din betaling op i tre rater. 

Tjenesten tilbydes uden ekstra omkostninger ved køb af uddannelsen. Det er muligt at vælge Klarna som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen. 

ViaBill: Del din betaling op i 4-24 rater. 

Tjenesten tilbydes uden renter men mod et månedligt gebyr (149-249 kr. pr. måned) til ViaBill. Det er muligt at vælge ViaBill som betalingsløsning under tilmeldingsprocessen.

Efter gennemførsel af dit køb gennem ViaBill, vil det som standardopsætning fremgå at du afbetaler uddannelsen over 24 måneder. Efter købet er det dog efterfølgende muligt at ændre/reducere i perioden for afbetaling gennem "Mit ViaBill". 

Ved benyttelse af Klarna eller ViaBill, vil der i forbindelse med tilmeldingsprocessen blive foretaget en kreditvurdering med afsæt i data fra dit betalingskort.

Fra sygeplejerske til sexolog

Michala, en af de studerende på uddannelsen, deler i denne artikel ud af sine erfaringer fra uddannelsen, samt hendes rejse med opstart af egen praksis indenfor området.

 

Læs hele artiklen her

4,9 /5

22 anmeldelser

Synes på alle måder det har levet op til forventningerne og er meget taknemmelig for forløbet.
Camilla, København. Juni 2024
Jeg har nydt, at man kan tage uddannelsen hvor henne man vil samt i det tempo som passer en. Jeg synes det har været utrolig god viden jeg har lært, som en start som sexolog. Jeg kan godt lide måden uddannelsen har været opbygget på, således at der både har været videoer samt gode tekster til hvert modul samt afsnit.
Mathilde, Silkeborg. Juni 2024
Jeg syntes det er et godt materiale. Nogle flere cases kunne måske være dejligt idet man som studerende på den måde kan få et endnu bedre indblik i hvordan man agerer som sexolog.
Ann-Louise, Skødstrup. Juni 2024
Informativt, bred kunnskap, ta moduelene i eget tempo. Bra pensumbok. Sexologi i praksis. Supert om vi som elever også kan henvende oss til skolen.
Lenegro, Oslo - April 2024
Det brede vifte af information, med spændende henvisninger til at udvide egen viden og opfordring til at opsøge viden, samt en ydmyg og ærlig bevidsthed om sexologers begrænsninger. Der vises stor tillid til at vi studerende faktisk har ønsket om at suge viden til sig - udvikle og opsøge.
Birgitte, Løgstør - April 2024
Til at starte med var jeg lidt spændt på hvordan det ville være at gennemføre uddannelsen online, uden at skulle mødes med underviser/e og medstuderende, da fysisk undervisning oftest giver noget helt andet i forhold til sparring mv. Min skepsis blev dog hurtigt afløst af stor begejstring for uddannelsens opbygning og de i modulerne omhandlende emner. Det hele er meget professionelt opbygget og fungerer optimalt. Det medfølgende materiale er let læseligt og nemt at forstå og giver i sin helhed en god klinisk forståelse af de emner, der arbejdes med som sexolog. Mange tak for, at I har gjort det muligt, at jeg kunne tage sexolog uddannelsen online hos jer. Uddannelsen har sat gang i en masse tanker i gang hos mig på flere forskellige planer og jeg glæder mig virkelig meget til at dykke yderligere ned i sexologiens forunderlige og spændende verden. Jeg giver jer mine største anbefalinger.
Carina, Idestrup. April 2024
Veldig bra studie med masse spennende fagstoff.
Jennifer, Askim (Norge). Marts 2024
Jeg kan klart anbefale at tage en uddannelse ved NOA som Sexolog. Relevant teori, men højt fagligt indhold - formidlet på en let forståelig måde. Det er nemt at tilgå pensum/modulerne, når du har tid, hvilket gør at jeg kunne have et fuldtidsarbejde ved siden af. Der var altid hurtig feedback på evt. spørgsmål og refleksioner, så selvom det er et selvstudie, har du altid hjælp lige ved hånden. Selv efter endt uddannelse, får jeg råd og sparring mens jeg er ved at starte min Sexolog praksis op.
Sarah, Horsens - Marts 2024
Bred viden om seksuelle, sexologiske emner. man får svar på alt man skulle have af spørgsmål gennem uddannelsen, læren Kim er rigtig dygtig til at forklarer og gøre os klogere og klogere.
Cecilie, Helsinge. Februar 2024
Da jeg besluttede mig for at tage sexolog uddannelsen hos Nordic Online Academy, var det ikke uden grundige overvejelser. Min største overvejelse var om en online uddannelse kunne give mig nok og det samme som en uddannelsen hvor man møder op personligt. Uddannelsen hos NOA levede fuldt ud op til mine forventninger. Materialet er informativt, seriøst og vigtigst af alt, professionelt. Jeg er vild med konceptet at studere når det passer mig. Jeg har fået en bred grundviden om et kæmpe område, som jeg glæder mig til at bygge videre på. Medarbejderne hos NOA er søde og altid klar til at hjælpe, hvis man har brug for det. Alt i alt en rigtig god oplevelse, som helt klart fortjener 5 stjerner.
Mette, Årslev. Februar 2024
Jeg syntes det har været en fantastisk rejse og jeg sidder med følelsen af at jeg vil vide meget mere. Jeg ved jeg kommer til at gøre en forskel i mit job, for det gør jeg allerede som misbrugskonsulent og kropsterapeut ❤️ Tak for jer - Tak for rejsen det har været lærerigt 🙏🏻
Jane, Skælskør. Februar 2024
Det har været en dejlig rejse igennem sexologiens verden. N.O.A har været en nem tilføjelse til en ellers travl hverdag. Jeg har elsket friheden i den online del af uddannelsen, og at man selv har kunne sætte tempoet.
Nete, Aalborg. Februar 2024
Udmærket faglighed, så vidt jeg som elev kan vurdere. Spørgsmålene i tests er forholdsvis nørded (faktaviden) og kræver ikke altid gennemtænkning.
Dirk, Bogense - Februar 2024
Jeg syntes uddannelsen har passet rigtig godt til mig. Sexologi er en kæmpe område, så det er forståeligt at man ikke kan få alt med på sådan en grunduddannelse. Jeg syntes dog at i har fået en masse god viden og vinkler med, men for at den sidste stjerne kunne falde jeres vej, kunne der med fordel henvises til endnu flere steder hvor i vil legitimere den viden der kan findes (samt hvor jeg kan kigge hen, nu jeg er færdig) Men 1000 tak for at tilbyde mig denne viden, på denne platform, det er meget genialt!
Louise, København. Januar 2024
Jeg har fået så meget ny viden, hele forløbet har været godt og meget lærerigt. Det har også stillet mange krav til en selv, om at tilegne sig viden og læsestof udefra, som kun har været med til at understøtte uddannelsen endnu mere. Det har været let spiseligt, og krævende på den gode måde.
Elisabeth, Tune. December 2023
Der har været mange spændende og interessante emner, gode videoer samt læsestof.
Holger, Hals. November 2023
Det er en god og gennemarbejdet formidling.
Sussi, København. November 2023
Jeg har fået alt den grundviden og de kompetencer af Kim, der er fagekspert og uddannelsesansvarlig for uddannelsen, der gør, at jeg er rustet til at kunne stå på egne ben. Har været og er en værdifuld investering i min faglige og personlige platform. Uddannelsen har fokus på sexologi, metoder til terapeutiske tilgange til det hele menneske med seksuelle problematikker. bl.a. sexologi, seksuel sundhed, seksualitetens livsfaser, om det at have en sexologisk praksis osv. Jeg kan kun varmt anbefale Nordic Online Academy.
Tanja, Helsingør - August 2023
Jeg har fået så meget fantastisk viden om alt muligt, og jeg synes generelt, at uddannelsen har været rigtig god.
Signe, Vallensbæk - August 2023
Jeg har færdiggjort sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy, som har været en rigtig god oplevelse. Det fungerer virkelig godt, at jeg har kunne logge ind når jeg havde tid og lyst og at der både er videomateriale samt god og velgennemarbejdet læsemateriale. Derudover har alt ligefra kommunikation med medarbejder hos NOA, hjemmeside, login, materiale m.m. været meget professionelt. De bedste anbefalinger herfra.
Lena H, Vildbjerg - Maj 2023
Selve uddannelsen er super fleksibel, hvilket gør at man har rig mulighed for at tilpasse sin egen læringsstil. Materialet er gennemtænkt og flot udarbejdet. Det er letlæseligt, selvom der er fagudtryk og meget mange delelemnter at huske! Det har givet mig præcis den grundviden jeg havde drømt om, og åbnet for emner jeg ikke selv havde overvejet, at jeg ville fordybe mig yderligere i. Sexologuddannelsen er helt sikkert et fantastisk valg hos Nordic Academy, hvis det er den vej man vil udfordre sig selv på. Kæmpe stort tak for det!
Michala N, Næstved - Marts 2023
Jeg synes, jeg er blevet godt informeret. Der er blevet givet en bred viden, samtidig med at jeg har fået en større forståelse. Jeg har virkelig fået lyst til at omsætte den nye viden til mere viden og til at hjælpe andre.
Lisbeth S, Aulum - Marts 2023

Læs mere om Nordic Online Academy

Nordic Online Academy er en fleksibel og moderne uddannelsesinstitution, som tilbyder praksisnære uddannelser online, som er udviklet i samarbejde med nøje udvalgte fageksperter.

Vores koncept bryder med traditionelle tanker om uddannelse, da du opnår fuld fleksibilitet - og kan tage din uddannelse når du vil, hvorfra du vil og i dit helt eget tempo. 

Som en privat uddannelsesinstitution forstår vi betydningen af at skabe værdifulde uddannelser, der gør en positiv forskel overfor dig både før, under og efter din uddannelse. Alle uddannelser hos Nordic Online Academy er derfor skræddersyet til at imødekomme erhvervslivets efterspørgsel, med et stort fokus på, at give dig de nødvendige færdigheder og kompetencer, der er direkte anvendelige i dit kommende arbejdsliv.

Engagement i din succes er en vigtig del af vores DNA

Hos Nordic Online Academy tilbyder vi derfor en unik kombination af fleksibilitet, kvalitet og relevans - der sætter dig i stand til at tage kontrol over dit eget uddannelsesforløb.

Studievejledning

Vi står klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål - og her hos os er ingen spørgsmål dumme spørgsmål. 

Du kan kontakte vores studievejledning alle hverdage (helligdage undtaget) mellem 09.00 og 15.00. Kontakt os på telefon 70604948, på mail kontakt@onlineuddannelse.dk eller på chatten her på siden. 

Gå til studievejledning

Tre hurtige om sexologuddannelsen

Hvad laver en sexolog?

Som uddannet sexolog vil du komme til at arbejde tæt sammen med andre mennesker, der har brug for hjælp til at forstå deres seksualitet eller seksuelle spørgsmål og udfordringer. Du vil komme til at hjælpe med at forstå og løse seksuelle udfordringer. Det kan være alt lige fra konkrete seksuelle udfordringer til identitetsproblemer som individ.

Hvor lang tid tager en online sexologuddannelse?

Hos Nordic Online Academy kan du uddanne dig til sexolog i dit eget tempo. Hele uddannelsen strækker sig over 10 moduler, som du selv styrer tiden omkring. Det er vigtigt at huske, at sexologuddannelsen indeholder omfattende og unik litteratur, som du skal tage dig tid til. Vi vil anbefale, at du strækker vores sexolog uddannelse over ca. 5-6 måneder. Det halve år sikrer dig bedre forståelse for de teoretiske perspektiver indenfor sexologi.

Hvad tjener en sexolog?

Din løn som sexolog vil afhænge meget af dit arbejdssted. Hvis du vælger at starte som selvstændig sexolog, vil din løn selvfølgelig variere, alt efter hvor mange klienter du har lyst og tid til at hjælpe. Hvis du bliver ansat i en anden virksomhed som sexolog, vil du kunne se frem til en løn, der ligger omkring de 36.000kr.