Varsling om prisstigninger pr. 1. juni 2023. Læs mere her.

Sexologuddannelse

Drømmer du om at hjælpe og guide andre gennem seksuelle udfordringer? Vil du hjælpe med at skabe forandring gennem samtaler om seksualitet? Og brænder du for at skabe større rum til at tale om seksualitet generelt? Så er sexologuddannelsen lige noget for dig.

Faciliteres af
NOA Sexolog (6 Of 7)

Kim MacKayzee

Moduler

10

Afsnit

42

Bedømmelse
5/5
Shutterstock 1657558288 Min

Inkluderet i pakken

Videolektioner, læsestof og guides til download
1 års medlemskab hos Dansk Behandlerforbund
Mulighed for delbetaling
Tilmeld dig i dag - start allerede i morgen
Pris inkl. moms DKK 25.000,-
Køb uddannelsen

Bliv sexolog!

Har du en stor interesse for sexologi? Synes du der er for lidt rum og plads til samtale om seksualitet? Og har du samtidig interesse i at hjælpe andre? Så har du den helt rette kombination af gåpåmod, nysgerrighed, faglig interesse, motivation, omsorg og nærvær, som til sammen skaber et godt fundament for, at du kan blive en dygtig sexolog.

Om uddannelsen
Som sexolog beskæftiger du dig med sexologi, som er læren om menneskets seksualitet. Seksualitet kan faktisk være svært at definere helt præcist, fordi det er en gennemgribende del af så mange forskellige facetter af vores liv.

Seksualitet handler naturligt nok om sex, men begrebet rækker langt videre end det. Seksualitet består af så mange for­skellige lag. Seksualitet handler både om behov, lyst, følel­ser, nysgerrighed, kærlighed, ømhed, fantasi, forførelse, status, moral, bekræftelse og identi­tet og meget meget mere. 

På sexolog uddannelsen kommer du bredt omkring og får viden og kompetencer inden for bl.a. seksuel sundhed, seksualitetens livsfaser, seksuelle skyggesider, parforhold, krænkelser og overgreb. Du får også helt grundlæggende viden og kompetencer om det at have en sexologisk praksis, altså hvordan rådgiver du dine kommende klienter med udgangspunkt i deres situation. 

Med sexolog uddannelsen får du alt den grundviden og de kompetencer, der gør, at du vil være rustet til at kunne stå på egne ben og rådgive dine kommende klienter ud fra deres situation og ønsker til forløbet.

Med uddannelsen får du, gennem Nordic Online Academy, 1 års gratis medlemskab af Dansk Behandlerforbund. 

Målgruppe
På uddannelsen er der ingen krav til tidligere erhvervserfaring eller uddannelsesmæssig baggrund. Det væsentligste er, at du har interesse og lyst til at arbejde professionelt med sexologi efter endt uddannelse.

På uddannelsen er der primært deltagere fra følgende tre målgrupper: 

Terapeuter, behandlere og coaches:
Som ønsker uddannelsen som overbygning til deres nuværende kompetencer og benyttelse i egen praksis.

Sygeplejesker, pædagoger, lærer, socialrådgivere og sosu-personale: 
Der i forvejen arbejder med mennesker og som ønsker styrkede kompetencer til benyttelse i deres nuværende virke.

Øvrige faggrupper:
Hvor den studerende opnår læring og nye kompetencer med afsæt i et ønske om brancheskifte. Herunder feks. i form af opstart af egen praksis indenfor området.

Uddannelsens indhold

Afsnit 1 Hvad er seksualitet (bio-psyko-socialt fænomen)?
Afsnit 2 Normkritisk perspektiv
Afsnit 3 Den sexologiske praksis
Afsnit 4 Det professionelle møde
Afsnit 1 Anatomi
Afsnit 2 Lyst og seksuelle responskurver
Afsnit 3 Seksuelle dysfunktioner
Afsnit 4 Diagnose klassifikation
Afsnit 1 Seksuelle rettigheder og seksuel retfærdighed
Afsnit 2 Seksualitet i sundhedsvæsenet
Afsnit 3 Seksualitet i plejesektoren (ældre og handicappede)
Afsnit 1 Graviditet
Afsnit 2 Den seksuelle revolution
Afsnit 3 Prævention
Afsnit 4 Abort
Afsnit 5 Seksuelt overførte sygdomme
Afsnit 6 Mødommen
Afsnit 1 Neurologi eller sociologi
Afsnit 2 Køn og kønsidentitet
Afsnit 3 Seksuel tiltrækning
Afsnit 4 Transkøn
Afsnit 1 Børn og unge
Afsnit 2 Voksenlivet
Afsnit 3 Ældrelivet
Afsnit 1 Det teoretiske afsæt
Afsnit 2 Formålet med samtalen
Afsnit 3 Sexologens fagområder
Afsnit 4 Klinisk-sexologiske problemstillinger
Afsnit 5 Det formelle
Afsnit 1 Moral, skyld og skam
Afsnit 2 Kink, fetisch og atypiske seksuelle tændingsmønstre
Afsnit 3 Parafile forstyrrelser
Afsnit 4 Sexafhængighed
Afsnit 5 Den paradoksale frisættelse af seksualitet
Afsnit 1 Kærlighed
Afsnit 2 Forholdstyper
Afsnit 3 Seksualitet og parforhold
Afsnit 4 Sexologiske samtaler med par
Afsnit 1 Det professionelle arbejde med krænkere og krænkede
Afsnit 2 Seksuelle krænkelser og overgreb
Afsnit 3 Transaktionel sex, prostitution og sugardating/byttedating
Afsnit 4 Seksuelle senfølger og retraumatisering

Bliv kontaktet

Vil du gerne udvikle dig og tage næste skridt i din karriere? Så skriv dig op her og vi vil kontakte dig, så du kan høre mere om Nordic Online Academy og sexologuddannelsen. 

Jeg vil gerne kontaktes

NOA Sexolog (6 Of 7)

Kim MacKayzee

Kim er Cand.mag - Master of Arts (MA), filosofi med speciale i bevidstheds- og neurofilosofi. Han afsluttede sit studie på Aarhus Universitet. Han har samtidig en baggrund som coach, facilitator og psykoterapeut. 

Siden 2015 har Kim været medindehaver af virksomheden TLC Uddannelser, hvor han har arbejdet med udvikling og undervisning på virksomhedens uddannelsestilbud inden for seksual området, der kombinerer coaching med en bred baggrundsviden om seksualitet. 

Kim er fagekspert og uddannelsesansvarlig for uddannelsen til Sexolog hos Nordic Online Academy. 

 

  • Indehaver og underviser, Tripolært LæringsCenter - TLC Uddannelser
  • Uddannet facilitator og coach
  • Master i filosofi med speciale i bevidstheds- og neurofilosofi

Praktisk information

Nordic Online Academy tilbyder online uddannelser inden for en lang række fagområder. Uddannelserne er udviklet i samarbejde med udvalgte fageksperter med fokus på at give dig kompetencer, som du kan bygge din fremtidige karriere på. 

Alle uddannelserne er 100% online on-demand forløb. Med en uddannelse hos os får du derfor et online studieliv, der prioriterer fuld fleksibilitet og praksisnær læring. Du kan nemlig selv bestemme tidspunkt, tempo og hvorfra du vil studere.

Litteratur 

Da sexologområdet er et faktabaseret fagområde vil du som studerende blive præsenteret for omfattende og unik litteratur til alle afsnit på uddannelsen. Alt litteratur på uddannelsen er udarbejdet af vores undervisere, med afsæt i deres virke, erfaring, uddannelse og viden omkring sexologi samt baseret på dansk og international forskning.

Som studerende er der rigtig mange nye fagtermer, som du skal forholde dig og til og kunne forstå. Som studerende vil du derfor kunne opleve, at du skal læse dele af litteraturen flere gange. Alt ny læring sætter sig ikke over natten, så mist ikke modet, hvis du stadig synes det er svært efter første gang, du har læst litteraturen.

Uddannelsens varighed 

Uddannelsen som sexolog er opbygget omkring 10 overordnede moduler og i alt 42 underliggende afsnit. De enkelte afsnit består primært at videolektioner, litteratur samt praktiske opgaver til de studerende.

På uddannelsen har du mulighed for at studere når du vil, hvorfra du vil og i dit eget tempo. Du har derfor selv stor påvirkning på uddannelsens varighed.
Du er velkommen til at kontakte os for individuel sparring omkring anbefalet varighed af uddannelsen for netop dig, med afsæt i din aktuelle situation.

Spørgsmål og sparring under min uddannelse 

Uddannelsen som sexolog hos Nordic Online Academy bygger i høj grad på selvstudie. Som studerende er det derfor væsentligt, at du tager ansvar for din læring samt dit engagement til studiet.
Vi er dog med dig hele vejen og er tilgængelige med hjælp og sparring på chat, mail og telefon både før, under og efter uddannelsen.

Online test 

Du vil løbende under uddannelsen blive testet i den viden, som du har opnået under studiet. Som afslutning af hvert modul vil du derfor blive mødt af en online test, som du skal bestå før du kan gå videre til det efterfølgende modul. 

Når alle moduler og tilhørende tests er bestået, vil du modtage dit diplom for gennemførsel af uddannelsen samt bevis for den viden og læring du har opnået.

Adgang til materialet 

Ved start på uddannelsen modtager du dit eget unikke log ind. Du vil have adgang til alt undervisningsmateriale fra købsdato og to år frem. Skulle du have behov for at genbesøge materialet efter endt uddannelse, er dette derfor stadig tilgængeligt for dig.

5 /5

2 anmeldelser

Selve uddannelsen er super fleksibel, hvilket gør at man har rig mulighed for at tilpasse sin egen læringsstil. Materialet er gennemtænkt og flot udarbejdet. Det er letlæseligt, selvom der er fagudtryk og meget mange delelemnter at huske! Det har givet mig præcis den grundviden jeg havde drømt om, og åbnet for emner jeg ikke selv havde overvejet, at jeg ville fordybe mig yderligere i. Sexologuddannelsen er helt sikkert et fantastisk valg hos Nordic Academy, hvis det er den vej man vil udfordre sig selv på. Kæmpe stort tak for det!
Michala N, Næstved - Marts 2023
Jeg synes, jeg er blevet godt informeret. Der er blevet givet en bred viden, samtidig med at jeg har fået en større forståelse. Jeg har virkelig fået lyst til at omsætte den nye viden til mere viden og til at hjælpe andre.
Lisbeth S, Aulum - Marts 2023

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, indholdet, uddannelsesformen eller noget helt fjerde? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig. 

Du kan kontakte os via chatten her på siden, på telefon +45 70604948 eller på vores mail kontakt@onlineuddannelse.dk.

Du kan også se oftest stillede spørgsmål og svar