Skip to main content

Mød vores tidligere parterapeutstuderende, Andrea Hougaard

Andrea stod pludselig ved en skillevej, da hun blev så hårdt ramt af stress, at hun måtte finde en ny karrierevej.

En inspirerende rejse fra at være offentligt ansat folkeskolelærer til nu at være selvstændig parterapeut.

En ny karrierevej

Andrea kommer fra en baggrund som folkeskolelærer. Det var her, Andrea blev opmærksom på vigtigheden af menneskelige relationer og trivsel. Efter 13 år som folkeskolelærer stod Andrea dog pludselig ved en skillevej, da hun blev ramt af så voldsom stress, at hun måtte finde en ny karrierevej. Med mod og beslutsomhed greb Andrea chancen og skiftede til en ny branche.

Det er altid svært med sådan et skifte, men for mig, var det en nødvendighed, så jeg fik et hårdt men kærligt skub.”

Skiftet til det terapeutiske felt

Andrea ville stadig arbejde med mennesker, men på en ny måde. Her begyndte interessen for det terapeutiske felt at tage form, og Andrea begyndte at overveje en fremtid som parterapeut. Andrea startede sin rejse ved at tage en grunduddannelse til parterapeut og sexolog. Hun blev bekræftet i, at det var den rette vej for hendes fremtidige karriere og var klar til at fortsætte sin uddannelse. Hun skulle dog vente ét år, før hun kunne starte på næste trin af uddannelsen, så Andrea søgte alternativer. Her faldt hun over Nordic Online Academys (NOA) online uddannelser. Andrea tog kontakt til studievejledningen for at høre nærmere, og efter nogle indledende dialoger startede Andrea på parterapeutuddannelsen hos NOA.

Fleksibiliteten ved en online uddannelse

For Andrea var fleksibiliteten den største fordel ved at tage uddannelsen online. Det gjorde det muligt for hende at planlægge sin studietid, så den passede ind i hendes hverdag.

Jeg kunne studere, når jeg havde energi og overskud til det og tage pauser, når det var nødvendigt.”

Som stresssygemeldt og senere arbejdsløs gav det online format Andrea mulighed for at udnytte de gode perioder fuldt ud, og omvendt var det også muligt at tage pauser, når det var nødvendigt.

Udvikling af egen terapeutiske tilgang

Uddannelsens overskuelige og velstrukturerede moduler gjorde det let for Andrea at følge med og få mest muligt ud af uddannelsen. Uddannelsens egenproducerede litteratur er ifølge Andrea af høj kvalitet. Hun roser de to undervisere for deres kompetencer og evne til at gøre komplekse emner letforståelige. Andrea satte pris på, at undervisningen dækkede forskellige teorier og perspektiver, hvilket gav hende et godt grundlag og frihed til at udvikle og forme sin egen tilgang som terapeut.

Teorierne, der benyttes, har jeg ikke en finger at sætte på. Jeg er glad for,  at man præsenteres for mange forskellige teorier, så det ikke er ‘One size fits all’.”

Praksisdelen ved online uddannelse

For Andrea var praksisdelen udfordrende, da den manglende mulighed for direkte interaktion med medstuderende og undervisere gjorde det svært at få hands-on erfaring. Refleksionsøvelserne gav hende dog mulighed for og tid til at fordybe sig i stoffet. Andrea fremhæver også studievejledningen som en stor støtte. Hun har sat pris på de sparringssamtaler, hun har haft før, under og efter uddannelsen. Andrea beskriver studievejledningen som lydhør og opbakkende. Hun oplevede, at studievejlederne tog sig tid til at forstå hendes situation for at give hende de bedste forudsætninger for at lykkes som terapeut.

Fra studerende til selvstændig parterapeut

Andrea valgte en glidende overgang fra studerende til selvstændig parterapeut. Allerede i løbet af uddannelsen begyndte hun at fortælle om sin rejse og dele sin viden på sociale medier for at opbygge en følgerskare, som potentielt kunne blive klienter. Hun oprettede sin virksomhed og byggede stille og roligt sin hjemmeside op. Efter endt uddannelse fandt hun hurtigt en klinik i sit ønskede område, hvilket var et vigtigt skridt i hendes opstart som selvstændig.

Det har været en udfordrende, men også spændende proces for Andrea at blive selvstændig. Overgangen fra det trygge job som skolelærer til livet som selvstændig har været lærerig, og hun har måtte sætte sig ind i alt fra moms og skat til markedsføring og klientkontakt. Selvom det har krævet mange timer og hårdt arbejde, har det været sjovt –  og Andrea er motiveret og fuld af idéer for fremtiden.

Største fordel og læring i opstarten

Som selvstændig nyder Andrea den store fleksibilitet, der følger med. Hun kan planlægge sin tid, som det passer hende, og det giver hende mulighed for at være mere tilstede for sin familie. Det er noget, hun sætter stor pris på i sin nye hverdag.

Jeg glæder mig meget over, at jeg nu kan køre mine børn til tandlæge, være med til klassearrangementer og selv gå hos min terapeut.

Økonomien har været en af de største udfordringer. At skabe et klientgrundlag tager tid, og der er mange udgifter forbundet med at starte en virksomhed. Andrea har dog lært vigtigheden af at søge hjælp i processen og har fundet stor værdi i at have et godt netværk.

Der er altid nogle, der har gået vejen før en selv, og som gerne vil hjælpe en på vej.”

Gode råd til fremtidige studerende

Andrea understreger, hvor vigtig fleksibiliteten er. Uanset om du har et fuldtidsjob, deltidsjob, er studerende, sygemeldt eller jobsøgende, kan uddannelsen tilpasses til netop din livssituation. Det online format giver dig mulighed for at bygge på din faglighed uden at skulle tage et stort skifte fra den ene dag til den anden. Andrea fremhæver, hvordan NOA’s studievejledning også er en stor støtte før, under og efter uddannelsen.

“Menneskene bag har virkelig gode intentioner og vil den studerende det bedste. Sparringen varierer afhængig af den enkelte studerendes situation og ønsker”.

Hun opfordrer kommende studerende til at bruge den viden og de værktøjer, de lærer under uddannelsen.

Materialerne er nemme at genbesøge og hjælper mig til at forberede mig til de forskellige udfordringer og tematikker, mine klienter kommer med.

Andreas vigtigste og bedste råd til fremtidige studerende og kommende selvstændige er:

Giv den gas. Gør det, der føles rigtigt for dig. Følg din mavefornemmelse og hold fast i dine værdier, så du hele tiden kan se dig selv i øjnene. Det er hårdt arbejde, men det er sjovt.”

Andreas fremtidige karrieredrømme

Andrea har allerede opnået en vigtig milepæl ved at etablere sin egen klinik AH terapi, hvor hun har opbygget en fast klientbase. Hun tilbyder samtaleterapi for par og individuelt enten i hendes klinik eller online.

Til efteråret planlægger Andrea at påbegynde endnu en uddannelse, og inden jul afslutter hun sin sexologuddannelse hos NOA. Andrea drømmer om at kunne leve fuldt ud af sit arbejde som parterapeut og sexolog, hvor hun vil kombinere terapi med workshops og online kurser. Hun ser frem til de mange spændende muligheder, der ligger foran hende.

Vi håber, at Andreas fortælling kan være til stor inspiration for mange. Er du nysgerrig på vores uddannelse til parterapeut? Så kan du læse mere om vores uddannelse til parterapeut her.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, indholdet, uddannelsesformen eller noget helt fjerde? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan kontakte os via chatten her på siden, på telefon +45 70604948 eller på vores mail kontakt@onlineuddannelse.dk.

xcx

Leave a Reply