Skip to main content

Indretningstrends i 2024

Bæredygtighed, personlighed og naturmaterialer

I 2024 handler boligindretning i høj grad om at sætte et personligt præg på hjemmet. Personlighed kommer i fokus gennem unikke elementer som arvestykker, genbrug og dristige farvekombinationer.

Det handler ikke længere kun om at følge trends, men om at skabe et rum, der føles som dit eget. Ifølge Jennie Oxlade er det vigtigste ved personlig indretning, at “man kan se sin egen historie i hjemmet.” Dette betyder, at flere tør udfordre de traditionelle neutrale farver og i stedet vælge farverige kombinationer som mørkeblå, dybgrøn, terracotta og endda mere vovede farver som kongeblå og fersken.

Disse farver skaber ikke blot visuel interesse, men også en følelse af dybde og varme i rummet. Farvekombinationerne bliver mere eksperimenterende, hvilket gør hvert hjem unikt.

Denne tilgang afspejler en voksende trend, hvor folk vil væk fra mere minimalistiske hjem og i stedet vil skabe rum, der udstråler karakter og kreativitet.

Naturmaterialer og harmoni

En anden markant tendens i 2024 er brugen af naturmaterialer i hjemmet. Træ, sten, marmor og uld bringer en organisk følelse til rummet, som mange forbinder med ro og harmoni. Jennie Oxlade bemærker, at disse materialer “skaber en forbindelse til naturen og giver hjemmet en naturlig varme.” Naturmaterialer er ikke kun æstetisk tiltalende, men har også praktiske fordele, da de ofte er mere holdbare og miljøvenlige.

Træ er særligt populært, og det bruges ofte i forskellige variationer – fra mørke til lyse træsorter – for at skabe kontrast og dybde i rummet. Møbler med bløde, runde former kombineret med naturmaterialer skaber en behagelig og indbydende atmosfære, der harmonerer med de grønne og jordfarvede nuancer, som også er populære i 2024.

Planter spiller en stor rolle i denne trend. De bringer ikke kun naturen ind i hjemmet, men tilføjer også friskhed og liv til rummet. Planter bruges som en del af den overordnede indretningsstil og bidrager til at skabe et grønt, sundt miljø i boligen.

Bæredygtighed og upcycling

Bæredygtighed er ikke bare et buzzword – det er en central trend i 2024. Mange vælger at integrere upcycling i deres indretning, hvor gamle møbler eller materialer får nyt liv i hjemmet. Jennie Oxlade påpeger, at “upcycling ikke kun handler om at genbruge, men om at tilføre værdi til gamle genstande og skabe noget nyt og personligt.” Dette bidrager både til at reducere affald og til at give hjemmet en unik karakter, da genstandene ofte har en historie.

Cirkulært design bliver også mere udbredt, hvor producenter og forbrugere tænker på hele produktets livscyklus, fra produktion til genanvendelse. Det betyder, at flere vælger møbler lavet af genbrugsmaterialer eller materialer, der nemt kan genbruges. Denne tendens er med til at styrke den miljøvenlige indretning, som både er bæredygtig og stilfuld.

Jennie understreger vigtigheden af denne trend: “Bæredygtighed i indretningen handler ikke kun om at følge en trend, men om at tage ansvar og tænke langsigtet, både økonomisk og miljømæssigt.”

Farvetrends og dopamin-dekor

Farver spiller en afgørende rolle i indretningen i 2024. Dopamin-dekor, en trend som fokuserer på at skabe glæde gennem farver, er blevet populær. Denne stil bruger lyse og livlige farver som gul, pink og blå, der udløser glædesfølelser hos beboerne. “Dopamin-dekor er ikke bare farverig indretning; det handler om at skabe et miljø, der får dig til at føle dig godt tilpas,” siger Jennie Oxlade.

De farver, der vil dominere i 2024, er dog ikke kun lyse og muntre. Vi ser også et comeback for mørkere farver som dybgrøn, mørkeblå og endda kongeblå. Disse nuancer kombineres ofte med varme farver som terracotta og orange farver for at skabe en harmonisk kontrast i hjemmet. Disse farver skaber en følelse af ro og stabilitet, men giver stadig mulighed for at eksperimentere med farvevalget.

Fremtidsudsigter for 2025

Kigger vi frem mod 2025, ser vi nogle nye tendenser begynde at tage form. Metallic elementer som krom og sølv vil få en større rolle i boligindretningen, og de vil ofte blive kombineret med træ og andre naturmaterialer for at skabe en industriel, men varm atmosfære. Ifølge Jennie vil denne kombination “blive den næste store trend, da den balancerer det moderne med det naturlige.”

Dyreprint, især zebra, er en anden trend, der vil tage fart i 2025. Det giver et legende og dristigt præg til hjemmet, hvilket skaber kontrast til de mere naturlige elementer. Træ vil fortsat være et nøgleelement, hvor forskellige træsorter vil blive brugt til at skabe et varieret og unikt udtryk.

Denne udvikling mod en mere dristig og eksperimenterende stil vil bygge videre på mange af de tendenser, vi ser i 2024, men med endnu større fokus på personlighed og individualitet.

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om boligindretning

Hvad koster boligindretning?
Prisen afhænger af projektets omfang. En mindre indretningsopgave kan koste fra 10.000 kr., mens større renoveringsprojekter kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner.

Hvad får man i løn som indretningsarkitekt?
Indretningsarkitekter tjener typisk mellem 30.000 og 45.000 kr. om måneden afhængigt af erfaring og lokation.

Hvad koster en boligstylist i timen?
Timelønnen for en boligstylist ligger typisk mellem 500 og 1.500 kr., afhængigt af opgavens kompleksitet og stylistens erfaring.

Hvad kræver det at blive indretningskonsulent?
For at blive indretningskonsulent kræves en uddannelse inden for design, indretning eller arkitektur, samt en stærk æstetisk sans og praktisk erfaring med projekter.

Er indretningsarkitekt en beskyttet titel?
Nej, titlen som indretningsarkitekt er ikke beskyttet i Danmark, hvilket betyder, at enhver kan kalde sig det uden en specifik uddannelse.

Hvad siger din indretning om dig?
Din indretning kan afsløre meget om din personlighed, dine præferencer og værdier. Et hjem fyldt med farver og personlige genstande viser ofte, at du sætter pris på kreativitet og individualitet.

Hvorfor er indretning vigtigt?
Indretning er vigtigt, fordi det påvirker dit humør og velvære. Et harmonisk og velindrettet hjem kan skabe en følelse af ro, glæde og inspiration i hverdagen.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, indholdet, uddannelsesformen eller noget helt fjerde? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan kontakte os via chatten her på siden, på telefon +45 70604948 eller på vores mail kontakt@onlineuddannelse.dk.

xcx