Vores studievejledning er berørt af ferieafvikling ☀️ Se mere her!

2. november 2023

Bliv indretningsarkitekt og slip din kreativitet løs

Indretning 15

Bliv indretningsarkitekt og slip din kreativitet løs

Som indretningsarkitekt er det dit arbejde at indrette og designe private såvel som kommercielle rum i detaljerede koncepttegninger. Du vil blive udfordret på din kreativitet og æstetiske sans. Alt sammen for at skabe rum, der indbyder til varme eller professionelle vilkår, alt efter hvor rummene befinder sig. Det er svaret på, hvad laver en indretningsarkitekt med få ord.

Hvad kræver det at blive indretningsarkitekt?

I Danmark er indretningsarkitekt ikke en beskyttet titel, hvorfor alle kan kalde sig indretningsarkitekt. Hvis du drømmer om at arbejde professionelt som indretningsarkitekt, så kan det dog anbefales, at du får både viden og erfaring med i bagagen. 

Hos Nordic Online Academy kan du endnu ikke uddanne dig til indretningsarkitekt. Vi tilbyder en uddannelse som indretningskonsulent. Hvis du efter din indretningskonsulent uddannelse ønsker at læse videre til indretningsarkitekt, kan dette sagtens lade sig gøre uden at din indretningskonsulent rejse er spildt, da de to uddannelser giver dig forskellige kompetencer. Hos Nordic Online Academy kan du få en online uddannelse som indretningskonsulent. 

Som indretningsarkitekt vil du komme til at arbejde meget mere med tegning af planer og dertilhørende bygningsprojekter. Det er derfor, at indretningsarkitekt jobmulighederne er anderledes end en indretningskonsulent. Begge dele fokuserer på indretningen af de enkelte rum. Som indretningskonsulent har du større fokus på selve indretningen og stylingen samt den kommercielle del af indretningen.

Jobmulighederne som indretningsarkitekt afhænger dels af din passion for faget, og hvor du ender med at finde arbejde. Du kan blandt andet arbejde på en tegnestue, special virksomhed, der tilbyder indretning af butikker, kontorer eller private rum. Dette gælder for eksempel møbelforretninger eller køkkenforretninger, hvor indretningstegninger spiller en større rolle. Dertil ender rigtig mange med at starte som selvstændige indretningsarkitekter, fordi det giver en anden type arbejdsfrihed.

Drømmen om at blive indretningsarkitekt

Hvis din ultimative drøm er at blive indretningsarkitekt, hjælper Nordic Online Academy dig på vej med en online uddannelse til indretningskonsulent. Det er første skridt på vejen, og måske vil du opdage, at arbejdet som indretningskonsulent er lige det, du ledte efter. Som indretningskonsulent kan du arbejde selvstændigt og opbygge god erfaring med forskellige jobs i indretning, hvor du udvider dine æstetiske sanser samt dine kommercielle færdigheder. 

Drømmer du videre om at blive indretningsarkitekt, kan du bygge videre på din karriere. Med en online uddannelse fra Nordic Online Academy som indretningskonsulent åbnes der en dør mere for dig. Din passion for indretning og æstetik kan brænde yderligere, hvad end du vælger at arbejde selvstændigt eller som en fast indretningskonsulent hos et firma. Her får du mulighed for at rådgive kunder og hjælpe med at finde de bedste løsninger for det enkelte rum.

Du kan begynde din uddannelse som indretningskonsulent hos Nordic Online Academy. Drømmer du videre om at inddrage arkitekttegninger mere i dit arbejde, kan vi hjælpe dig på rette vej efterfølgende til en uddannelse som indretningsarkitekt.

Hvorfor vælge indretningskonsulent eller indretningsarkitekt?

Hvis du brænder mest for at indrette rum med flair for design og rummets bedste muligheder samt et kommercielt fokus, bør du gå efter en karriere som indretningskonsulent. Brænder du yderligere for bygningskonstruktionen og hvordan denne spiller sammen med indretningen, bør du gå efter en karriere som indretningsarkitekt. Forskellen virker måske ikke af meget, men færdighederne tilpasses mere konkret til det ene eller det andet. Alt efter hvilket drive du har for indretning.

Er du i tvivl om, hvilken vej der vil passe dig bedst, er du meget velkommen til at kontakte vores studievejledning alle hverdage (helligdage undtaget) mellem 09.00 og 15.00 på telefon 70604948, mail kontakt@onlineuddannelse.dk eller på chatten.

Læs mere om indretningskonsulent uddannelsen her.