Vores studievejledning er berørt af ferieafvikling ☀️ Se mere her!

8. maj 2023

Er menneskets seksualitet din store passion?

Kærlighed mellem to mennesker

Er menneskets seksualitet din store passion? 

Så skal du helt sikkert overveje, om en sexologuddannelse kunne være det rette valg for dig. Her får du større indblik i seksualitetens mange udtryk, seksualitetens livsfaser, seksuelle skyggesider, samtidig med at du lærer at skabe mere rum til samtale om seksualitet i alle dens former.

Hvad laver en sexolog? 

Som professionel sexolog vil du ikke have to dage, der er ens - sådan er det, når du arbejder med mennesker. Arbejdet vil oftest bestå af samtale og rådgivning til mennesker med seksuelle udfordringer. Seksuelle udfordringer kan dække over mange forskellige ting - det kan være alt fra at hjælpe personer med identitetsudfordringer eller seksuelle skyggesider til at hjælpe par med at løse deres seksuelle udfordringer i parforholdet. 

Som sexolog kan du også arbejde med forebyggelse af seksuelle udfordringer gennem oplæg og foredrag, hvor du kan dele information om seksuel trivsel og sundhed. Dette kan også hjælpe til at skabe mere rum til samtale om seksualitet generelt. 

En sexolog har forskellige veje at gå med sin uddannelse. Du kan arbejde i det offentlige, det private eller du kan arbejde i din egen praksis - der er mange veje at gå. 

Hvad tjener en sexolog? 

Det kan være svært at komme med et konkret bud på den løn, du vil få som uddannet sexolog, da det vil afhænge meget af din situation, din arbejdsplads, om du er selvstændig og dine kompetencer. Dog kan lønnen sammenlignes med den løn man får som terapeut, hvor gennemsnitslønnen ligger omkring 35.000 DKK i måneden. Denne løn skal naturligvis tages med forbehold. 

Hvad indebærer sexolog uddannelsen hos Nordic Online Academy? 

Uddannelsen til sexolog hos Nordic Online Academy giver dig en solid sexologisk grundviden, der skaber et godt fundament til at hjælpe andre med sexologiske udfordringer og til at skabe rum til samtale om seksualitet generelt. 

Uddannelsen giver dig ikke kun mulighed for at hjælpe andre, du kommer også til at forstå dig selv bedre - dine egne seksuelle følelser, tankegang og adfærd set med helt nye øjne. Når du har en god kontakt til dig selv, din egen seksuelle identitet og præferencer bliver du også bedre rustet til at rumme andres seksuelle identitet, udfordringer og præferencer, for på den måde bedre at kunne rådgive dem. 

Du kan se uddannelsen som en både faglig og personlig rejse, hvor du får en bedre forbindelse til dig selv og en større forståelse for seksuelle tanker og adfærd, hvor du samtidig får en solid faglig grundviden med i bagagen.

Du kommer til at lære om seksualitet i flere forskellige sammenhænge - både de biologiske, de psykologiske og de sociokulturelle. Desuden lærer du også hvordan du som sexolog rådgiver om og håndterer seksuelle udfordringer i alle dens former. 

Uddannelsen giver dig en bred sexologisk grundviden, hvor du bliver præsenteret for flere forskellige emner og vinkler på bl.a. seksuel sundhed. Den brede sexologiske grundviden giver dig mulighed for at specialisere dig yderligere efter endt uddannelse. 

Hvad kan man med en sexologuddannelse? 

Du kan bruge vores sexologuddannelse i flere forskellige retninger. Du kan starte egen praksis, hvis det er den vej du ønsker at gå. 

Derudover kan uddannelsen også bruges som et perfekt supplement til andre terapeutiske uddannelser som f.eks. parterapeut, psykoterapeut, coach og lignende, som også vil være en god kombination, hvis du ønsker at starte din egen praksis. 

Du kan også  bruge din sexolog uddannelse som supplement til dit nuværende job som lærer, pædagog, terapeut, sygeplejerske, social- og sundhedshjælper og lignende. 

Som sexolog kan du også arbejde med forebyggelse af seksuelle udfordringer, ved at holde foredrag og oplæg på skoler og lignende. Her kan du bruge din brede sexologiske grundviden til at informere om seksuel trivsel og sundhed. 

 

Hvis vores sexologuddannelse kunne være den rette vej for dig at gå, så kan du læse mere om uddannelsen her. 


Hvis du ønsker at læse lidt mere generelt om, hvordan man kan blive sexolog, så kan du læse mere på hvordanbliverjeg.dk.