Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

1. september 2023

Hvordan får du succes som makeup artist?

Pensler til at lægge makeup med

Hvordan får du succes som makeup artist? 

At slå igennem som nyudklækket makeup artist kræver ikke kun tekniske kompetencer og præcision, men også en kombination af kreativitet, netværk og professionalisme. Og netop det er omdrejningspunktet på vores afsluttende modul på vores makeup artist uddannelse - nemlig hvordan du kommer godt fra start.

Byggestenene til din karriere som makeup artist

At blive en succesfuld makeup artist er ikke noget du alene kan læse eller se dig til. Uddannelse og kurser indenfor faget vil give dig en helt grundlæggende ballast, men der er ingen tvivl om, at der hvor du rykker dig mest og bliver bedre, det er, når du tager det, du har læst eller set på et uddannelsesforløb og får det ud mellem fingrene og øver dig i praksis. Du kan ikke øve for meget - tværtimod. 

Vi har lavet en liste med punkter, som vil hjælpe dig rigtig godt på vej mod en succesfuld karriere som makeup artist: 

  1. Uddannelse: Start ud med at opbygge en solid grundlæggende forståelse for bl.a. huden, sygdomme, farver, produkter, hygiejne, forskellige teknikker og lignende. Stop aldrig med at lære, da der hele tiden kommer nye teknikker til. 
  2. Øvelse: En uddannelse kan ikke alene gøre det. Det er øvelse, der gør mester. Så sørg for at øve dig så meget som muligt og brug forskellige teknikker, farver og få en fornemmelse af samspil mellem hud og makeup. 
  3. Portefølje: Opbyg en portefølje, som viser dit arbejde på en professionel måde. Din portefølje bliver dit visitkort, så det er det første potentielle kunder og arbejdsgivere vil se. Sørg for at dine billeder viser forskellige færdigheder. 
  4. Netværk: Opbyg et stærkt netværk inden for skønheds-, mode-, film- og TV branchen.   
  5. Professionalisme: Vær ydmyg og professionel i alle aspekter af din virksomhed. 
  6. Kundetilfredshed: Sørg for at gøre dine kunder tilfredse. Deres anbefaling af dig kan være afgørende for din succes som makeup artist. 
  7. Hold dig opdateret: Stop aldrig med at øve dig. Der kommer hele tiden nye teknikker til, som du også skal kende. Sørg derfor for at holde dig opdateret på, hvad der sker indenfor dit fag, så du kan forblive konkurrencedygtig. 
  8. Prissætning: Vær opmærksom på din prissætning. Undersøg markedet og sæt konkurrencedygtige priser baseret på dine færdigheder og erfaring. 
  9. Tålmodighed: At skabe succes som makeup artist kan tage tid. Du skal derfor være tålmodig og ikke give op. Lad ikke eventuelle udfordringer stoppe dig.

Det er vigtigt at have realistiske forventninger og arbejde hårdt for at opnå dine mål i denne konkurrenceprægede branche.

Hvor skal du starte?

Som det første punkt refererer til, så start med at opbygge kompetencer indenfor faget og opbygge en grundlæggende forståelse for bl.a. huden, sygdomme, farver, produkter, hygiejne, forskellige teknikker og lignende. Netop disse emner og mange flere danner rammen om vores makeup artist uddannelse hos Nordic Online Academy. 

Det sidste modul på uddannelsen har fokus på at give dig en god start i branchen og dermed give dig en masse gode råd med på vejen i forhold til, hvordan du kommer godt fra start. Du vil bl.a. få gode råd til, hvordan du opbygger en salgsstrategi, kundekontakt, hvordan du opbygger portfolio, hvordan du skaber samarbejdspartnere, hvordan du prissætter og generelt hvordan du kommer godt fra start. 

Er du nysgerrig på, hvad vores makeup artist uddannelse ellers byder på, så kan du læse meget mere om makeup artist uddannelsen lige her.