Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

21. maj 2023

Indretningskonsulent: Oftest stillede spørgsmål

Indretning 8 (1)

Indretningskonsulent: Oftest stillede spørgsmål


Måske du sidder med nogle spørgsmål, inden du er klar til at tage valget om at tilmelde dig vores uddannelse til indretningskonsulent. Det er helt okay at have spørgsmål. Her er alt du skal vide om uddannelsen.

 

Hvad er en indretningskonsulent?

En indretningskonsulent eller boligstylist, kært barn har mange navne, hjælper med indretningen af boliger, kontorer, restauranter og lignende. Den primære opgave for en indretningskonsulent er at rådgive og assistere kunder med at skabe et funktionelt, behageligt og æstetisk rum og miljø, der passer til netop dem, deres behov, stil og budget. 

Som indretningskonsulent hjælper du kunderne med mange forskellige aspekter af indretningen, så som farvevalg, materialevalg, møbler, belysning, dekorationer og meget mere. Du vil som indretningskonsulent tage udgangspunkt i kundernes smag, livsstil, familiesituation, hvis der er tale om private hjem, formål med rummet og lignende for at skabe det rum, der passer bedst til den enkelte kunde. Herefter vil du som indretningskonsulent komme med dine forslag og anbefalinger til at skabe det perfekte rum.

En indretningskonsulent skal have viden om designprincipper, farver, materialer, belysning, trends inden for indretning og meget mere. Du skal også være dygtig til at kommunikere og samarbejde med kunder for at forstå deres behov og omsætte dem til praktiske og æstetiske løsninger.

 

Hvad kræver det at blive indretningskonsulent?

Der findes ingen officielle krav til dig, inden du starter på din indretningskonsulent uddannelse. Med en passion for indretning og lysten til at lære kommer du rigtig langt. Hos Nordic Online Academy tilbyder vi en praksisnær online uddannelse som indretningskonsulent. Uddannelsen lærer dig, hvordan du ikke bare bliver en rådgiver inden for indretning, men hvordan du bliver en god rådgiver. Du lærer alt om processerne fra start til slut. Uddannelsen har altid kunden i fokus, så du lærer fx ikke bare om farver, men hvordan du rådgiver kunden om farver.


Hvad koster det at blive indretningskonsulent?

Vores online uddannelse til indretningskonsulent koster 16.500 kr. 

 

Hvad bruges et moodboard til?

Et moodboard er et værktøj, der bruges til at visualisere og organisere ideer, stemninger, stilarter og koncepter. Det er et værktøj, du ofte vil benytte som indretningskonsulent. Det er ofte anvendt i kreative processer inden for design, mode, indretning, reklame og lignende områder. Et moodboard fungerer som en collage, der samler forskellige visuelle elementer såsom billeder, farver, teksturer, materialer og typografi for at formidle en bestemt stemning eller æstetik. Formålet med et moodboard er at skabe en fælles forståelse og kommunikation mellem forskellige interessenter i et projekt. Det kan være designere, kunder, stylister eller andre involverede parter. Ved at samle forskellige visuelle elementer på et moodboard kan man give et konkret udtryk for en idé eller et koncept, der ellers kan være svært at beskrive med ord alene.

Moodboards kan også hjælpe med at definere og opretholde en sammenhængende visuel identitet eller retning for et projekt. De kan inspirere og guide designprocessen og sikre, at det endelige resultat afspejler de ønskede stemninger, temaer og æstetikker.

Kort sagt bruges et moodboard som et visuelt kommunikationsværktøj til at udforske, definere og formidle ideer, stemninger og æstetikker i forskellige kreative processer.


Hvordan bliver man indretningskonsulent?

Der er forskellige veje at gå, hvis du ønsker at arbejde som indretningskonsulent. Selvom der ikke er nogle specielle og specifikke krav til uddannelsen for at kunne kalde sig indretningskonsulent, så er det alligevel en fordel at have en relevant uddannelse inden for indretningsområdet, da du så vil have dine grundprincipper og regler på plads. Samtidig vil det give dig en bedre forståelse for helheden i indretningen lige fra forståelse af kundens behov til farve- og materialevalg og præsentation overfor kunden. 

Erfaring er vigtigt inden for indretningsbranchen. Det er derfor vigtigt, at du får noget hands-on erfaring fra forskellige projekter og stilarter, så du spænder bredt. Det er vigtigt, at du får bygget et solidt netværk af både fagfolk, samarbejdspartnere og kunder. Dette skaber mulighed for flere samarbejder og nye kunder. For at udbygge dit netværk yderligere, er det også en god idé at deltage i brancherelaterede begivenheder som seminarer, udstillinger og lignende for at møde andre i branchen. 

Vigtigst af alt - bliv ved med at udvikle dine færdigheder, så du altid er opdateret og udvikler dig i takt med, at nye tendenser opstår. Indretningskonsulenter skal have stærke færdigheder inden for design, farver, møbler, materialer, behovsafdækning og rådgivning, så sørg for altid at udvikle dig på blandt andet de punkter. 

Husk, at indretningsbranchen kan være konkurrencepræget, så det kan tage tid at etablere sig som indretningskonsulent. Vær tålmodig og fortsæt med at udvikle dine færdigheder og dit netværk undervejs.

 

Hvor lang tid tager det at blive indretningskonsulent?

Det kan du selv være med til at bestemme. Hos Nordic Online Academy har vi nemlig udviklet et fleksibelt on demand univers, hvor du selv bestemmer tid, sted og tempo for din uddannelse.

 

Hvilke kreative uddannelser findes der?

Der findes en lang række kreative uddannelser. Hos Nordic Online Academy kan du fx tilmelde dig uddannelsen som indretningskonsulent. Uddannelsen er 100% online, og du bestemmer derfor selv tid, sted og tempo for dit studie. Uddannelsen er for dig, der gerne vil udfolde dig kreativt og samtidig elsker at have med mennesker at gøre.

 

Vi håber, du er blevet lidt klogere på vores uddannelse. Sidder du tilbage med spørgsmål, så kontakt endelig vores studievejledning på telefon, mail eller chat. 

Du kan også hoppe ind på vores uddannelsesside og læse meget mere. 

Læs mere om uddannelsen