Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

21. november 2023

Kostvejlederuddannelse: Et personligt perspektiv

Sund Mad På Tallerken

Kostvejlederuddannelse: Et personligt perspektiv

Mød Aicha, en engageret studerende på Nordic Online Academy, der har været på en spændende rejse mod at blive færdiguddannet kostvejleder. Hendes vej ind i verdenen af kostvejledning er en inspirerende fortælling, og hendes beslutning om at vælge en online uddannelse på Nordic Online Academy har givet hende frihed til at balancere uddannelse, professionelle forpligtelser og familieliv på en måde, der har gjort det muligt at jagte drømmen om en karriere inden for sundhed og ernæring.

Aicha's vej til uddannet kostvejleder 

Aicha arbejdede i psykiatrien, da hun startede på uddannelsen som kostvejleder, her fik hun førstehåndsindsigt i udfordringerne ved overvægt og dårlige kostvaner, som ofte plager dette miljø.

"Jeg arbejdede i psykiatrien, og det var fedt, at jeg kunne kombinere det med uddannelsen - generelt i psykiatrien er der overvægt, da folk hurtigt bliver inaktive og spiser meget medicin. Jo mere faglig viden man har, jo større er jobmulighederne."

Hendes personlige erfaringer med vægttab og hendes evne til at hjælpe andre med deres spørgsmål om sund kost og ernæring inspirerede hende til at forfølge en kostvejlederuddannelse.

"Jeg har selv haft et stort vægttab. Og når folk har spurgt ind til mit vægttab, så kan jeg jo godt svare på, hvad jeg har gjort for at tabe mig, men det var et ønske for mig at få papir på den viden, jeg har. Før var jeg bange for at svare noget, der var forkert."

Fleksibilitet og frihed med online uddannelse

Aicha valgte kostvejlederuddannelsen hos Nordic Online Academy, som tilbyder en 100% online uddannelse. Dette gav hende den frihed, hun havde brug for til at jonglere med sit eksisterende job og familieliv, mens hun forfulgte sin passion. 

Aicha bemærkede også, at hun ikke følte sig alene i sin uddannelse, på trods af at alt foregik online. 

"Det var en klar fordel - at kunne kombinere uddannelsen med job og familieliv. Jeg følte samtidig, der var indgang til os og at blive lyttet til - det var rart og gav ro på ift. at det var selvstudie."

Fra uddannelse til praksis

Efter sin uddannelse har Aicha taget det næste skridt og taget sin viden og færdigheder i brug i praksis

”Har været nødt til at opsige job midlertidigt pga. operationer pga. vægttab, som tager meget af min tid og mine kræfter. Lige nu har jeg job i et fitness center. Det kan jeg også godt lide, for her kan jeg også kombinere den viden, jeg har, med jobbet."

Drømme og ambitioner

"Jeg har rigtig mange tanker om, hvad jeg gerne vil. Jeg vil rigtig gerne tilbage til at arbejde i psykiatrien og kombinere det med kostvejledningen, så jeg kan hjælpe dem med den overvægt, der er i psykiatrien pga. inaktivitet og piller. Derudover har jeg også en drøm om at tage sexologuddannelsen, da jeg med fordel også kan se, hvordan jeg kan bringe den viden ind i psykiatrien. Jeg vil gerne bringe en forståelse ind ift, hvorfor de gør som de gør, og hvordan man kan hjælpe folk, i stedet for kun at tænke piller som løsning.

"Jeg er et godt sted nu, og derfor drømmer jeg om at hjælpe andre og dele ud af mine egne erfaringer og den viden, jeg har."

Aicha's rejse fra psykiatri til kostvejledning, og hendes beslutning om at tage en online uddannelse på Nordic Online Academy, er en inspirerende fortælling om dedikation og ønsket om at hjælpe andre med at opnå bedre sundhed og livskvalitet. Hvis du også drømmer om en karriere inden for sundhed og ernæring, kan kostvejlederuddannelsen hos Nordic Online Academy være den rette vej for dig. Skab din egen fremtid med sundhed og ernæring og hjælp andre med at opnå deres mål for en sundere livsstil.