Vores studievejledning er berørt af ferieafvikling ☀️ Se mere her!

6. juni 2024

Mød vores ekspert i forfatterskab, Lotte Dalgaard

NOA Forfatter 7

Lotte Dalgaard

Vores inspirerende og passionerede ekspert og underviser på forfatteruddannelsen.

Lotte har dedikeret sit liv til at skrive og inspirere andre til at finde deres stemme gennem ord.

En veletableret karriere og kontinuerlig udvikling
Lotte begyndte sin rejse med en stærk passion for at skrive dansk stil i skolen. En jobkonsulent opfordrede hende senere til at søge ind på Journalisthøjskolen og dermed faldt brikkerne på plads. Lotte blev uddannet journalist i 1994 og har siden da skabt en imponerende karriere ved at skrive alt fra dybdegående temaartikler og interviews med kendte kvinder til reklametekster og rejsereportager. I 2012 begyndte Lotte sin karriere som forfatter med en krimi, der senere blev til en trilogi. Siden da har Lotte udgivet 11 bøger i forskellige genrer.

Lotte har oplevet stor faglig udvikling fra sin første bog til den seneste. En kort uddannelse som manuskriptforfatter i 2017 gav Lotte nye værktøjer og metoder til at skrive, hvilket har styrket hendes forfatterskab yderligere.

Arbejdsglæde i en unik hver dag
Lotte glæder sig hver dag til at stå op til et arbejdsliv fyldt med variation. Friheden til selv at bestemme arbejdstiden og de mange forskellige opgaver gør hver dag unik og spændende som forfatter. 

Lotte sætter stor pris på at kunne arbejde med sin passion og ser det som en gave, at det også bliver modtaget godt. Hun fortæller, at der selvfølgelig er andre ting, hun ikke er god til som fx at bage eller sætte hylder op.

Karrierens højdepunkt
Det bedste øjeblik i Lottes karriere var at stå med sin første udgivelse i hånden. En følelse af stolthed og opnåelse, der har været drivkraften i hendes karriere.

Inspiration fra livet
Lotte finder inspiration fra alle aspekter af livet. Hendes første krimi blev til som en blanding af en gammel kriminalsag, hun dækkede som ung praktikant, og tragiske hændelser i hendes venindes liv samt hendes egne oplevelser.

Lottes favoritbøger
Lotte anbefaler romanen "Prinsesserne" af Anne Marie Løn og erindringsbogen "Den dansende dæmon" af Ole Michelsen, som begge har gjort stort indtryk på hende.


Råd til nye forfattere
Til nye forfattere anbefaler Lotte at søge vejledning og værktøjer, inden de kaster sig ud i at skrive deres første bog. Selvom hun selv var heldig at få sin første bog udgivet uden forudgående hjælp, er hun overbevist om, at det kunne have været en bedre bog med den rette guidning.

Fordele ved en online uddannelse
Lotte brænder for online undervisning, da det giver mulighed for at nå mange flere studerende. Studerende kan tage uddannelsen hjemmefra og i deres eget tempo, hvilket gør det lettere i en travl hverdag. Flere kan dermed få hjælp til skriveprocessen og måske opfylde deres drøm om at blive forfatter.

Kast dig ud i skrivningen

Hvis du har noget på hjerte, som du gerne vil dele med andre, opfordrer Lotte til, at du kaster dig ud i skrivningen. Selvom det måske ikke går som håbet, vil du aldrig fortryde, at du gav det en chance. Går det godt, åbner der sig en ny verden og mulighed for at få et nyt og spændende arbejdsliv.

 

Vi er glade for at have en så passioneret og erfaren underviser på vores forfatteruddannelse og ser frem til, at hun inspirerer og guider mange kommende forfattere. Har du en passion for at skrive? Måske du er blevet nysgerrig på vores forfatteruddannelse. Så kan du læse mere om uddannelsen til forfatter her