Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

30. november 2023

Sofies start på en karriere inden for indretning

Indretningseksempel af en stue

Sofies start på en karriere inden for indretning

At navigere gennem valget af uddannelse og karriere kan være en udfordrende rejse og en stor beslutning for de fleste. Det handler om at finde noget, man har interesse og passion for, og som samtidig kan fungere som en karrierevej. Rigtig mange har både interesse og passion for indretning, men hvad gør man, hvis man ønsker at gøre indretning til en karrierevej? I dag tager vi en snak med Sofie Schou, der har valgt at starte med indretningskonsulentuddannelsen hos Nordic Online Academy.

Passionen for indretning:

Det står hurtigt klart, at Sofies interesse for indretning ikke blot er et nyligt indspark, men noget der altid har fyldt i hendes liv. "Jeg har egentlig altid haft interessen. Jeg var sådan en, der som barn hele tiden gik og flyttede rundt på mit værelse for at få det til at se pænt ud.” Hendes indbyggede passion for æstetik og design har formet hendes karrierevalg og motiveret hende til at forfølge en uddannelse inden for indretningsverdenen.

Valget af Nordic Online Academy:

Der findes flere forskellige uddannelser på markedet, og i sin søgen efter den rette uddannelsesinstitution overvejede Sofie flere muligheder. Her var prisen på uddannelserne en af de ting, der i flere år holdt hende tilbage. "Jeg har egentlig undersøgt mulighederne i flere år, inden jeg købte uddannelsen hos Nordic Online Academy, men jeg synes, det virkede enormt dyrt de andre steder. Så til at starte med var jeg usikker på, om det var det, jeg ville. Min plan var at tage min uddannelse i kommunikation på universitetet og have et deltidsjob ved siden af. Men da jeg så uddannelsen her, fik det mig til at slå til og tage en beslutning.”

Et 100% online studie

Det kan for nogen virke skræmmende at skulle studere 100% online, og mange er i tvivl om, om de kan få den hjælp undervejs, de skal bruge. På spørgsmålet om betydningen af online undervisning og adgang til support siger Sofie, "For mig var det ikke det vigtigste, at det var 100% online, men det skræmte mig heller ikke. Jeg følte ikke, jeg var overladt til mig selv." Hun påskønner den tilgængelige studievejledning, der har bidraget til hendes forståelse og sikret, at hun ikke følte sig alene under uddannelsen. ”Både inden og efter uddannelsen har jeg haft nogle gode samtaler med studievejledningen, hvor jeg har fået rigtig god sparring. Og den del er jeg super positiv og overrasket over.”

Anvendelse af viden i praksis:

Sofie har et klart mål om at implementere sin viden professionelt, og hun har allerede haft gavn af uddannelsen i sit daglige liv. "Selvom interessen har været der hele livet, så har forståelsen for, hvorfor man gør de forskellige ting, ikke været der. Den forståelse har jeg nu." Sofie ser nu principperne for dekoration og farvesammensætninger med en ny forståelse, der beriger hendes oplevelse af omgivelserne.

Fremtiden som indretningskonsulent:

Da Sofie læste indretningskonsulentuddannelsen ved siden af sit fuldtidsstudie, ligger hovedfokus i dag på færdiggørelse af dette, men hun drømmer fortsat om at gøre indretning til en levevej. "Jeg vil rigtig gerne have et job inden for indretning, hvor jeg kan starte selvstændigt i det små ved siden af mit studie. Jeg håber, at jeg kommer videre med det, da drømmen helt sikkert er at starte noget selv, enten bare mig eller med en partner, som man kan gøre det sammen med.”

Kan du genkende dig selv i Sofies fortælling, og er du også både passioneret og interesseret i indretning? Så kan du læse mere om uddannelsen som indretningskonsulent fra Nordic Online Academy lige her.