Har du brug for sparring inden sommerferien? ☀️ Se mere her!

31. maj 2023

Indretningskonsulent eller boligstylist

Pexels Leeloo Thefirst 7598073

Sådan bliver du indretningskonsulent eller boligstylist - kært barn har mange navne! 

Der findes flere forskellige veje at gå, hvis du drømmer om at uddanne dig til blandt andet indretningskonsulent eller boligstylist. Der findes bl.a. en række private uddannelsesinstitutioner, hvor Nordic Online Academy er en af dem.

Hvad laver en indretningskonsulent eller boligstylist?

En indretningskonsulent eller boligstylist, kært barn har mange navne, hjælper med indretningen af boliger, kontorer, restauranter og lignende. Den primære opgave for en indretningskonsulent er at rådgive og assistere kunderne med at skabe et funktionelt, behageligt og æstetisk rum og miljø, der passer til netop dem, deres behov, stil og budget. 

Som indretningskonsulent hjælper du kunderne med mange forskellige aspekter af indretningen, så som farvevalg, materialevalg, møbler, belysning, dekorationer og meget mere. Du vil som indretningskonsulent tage udgangspunkt i kundernes smag, livsstil, familiesituation, hvis der er tale om private hjem, formål med rummet og lignende, for at skabe det rum, der passer bedst til den enkelte kunde. Herefter vil du som indretningskonsulent komme med dine forslag og anbefalinger til at skabe det perfekte rum.

En indretningskonsulent skal have viden om designprincipper, farver, materialer, belysning, trends indenfor indretning og meget mere. Du skal også være dygtig til at kommunikere og samarbejde med kunder for at forstå deres behov og omsætte dem til praktiske og æstetiske løsninger.

Hvordan bliver man indretningskonsulent eller boligstylist? 

Der er forskellige veje at gå, hvis du ønsker at arbejde som indretningskonsulent. Selvom der ikke er nogle specielle og specifikke krav til uddannelse for at kunne kalde sig indretningskonsulent, så er det alligevel en fordel at have en relevant uddannelse inden for indretningsområdet, da du så vil have dine grundprincipper og regler på plads. Samtidig vil du have en bedre forståelse for helheden i indretningen, lige fra forståelse af kundens behov til farve- og materialevalg og præsentation overfor kunden. 

Erfaring er vigtig inden for indretningsbranchen. Det er derfor vigtigt, at du får noget hands-on erfaring fra forskellige projekter og stilarter, så du spænder bredt. Det er vigtigt, at du får bygget et solidt netværk af både fagfolk, samarbejdspartnere og kunder. Dette skaber mulighed for flere samarbejder og nye kunder. For at udbygge dit netværk yderligere, er det også en god idé at deltage i brancherelaterede begivenheder som seminarer, udstillinger og lignende, for at møde andre i branchen. 

Vigtigst af alt - bliv ved med at udvikle dine færdigheder, så du altid er opdateret og udvikler dig i takt med, at nye tendenser opstår. Indretningskonsulenter skal have stærke færdigheder inden for design, farver, møbler, materialer, behovsafdækning og rådgivning, så sørg for altid at udvikle dig på blandt andet de punkter. 

Husk, at indretningsbranchen kan være konkurrencepræget, så det kan tage tid at etablere sig som indretningskonsulent. Vær tålmodig, og fortsæt med at udvikle dine færdigheder og dit netværk undervejs.

Læs mere om vores indretningskonsulent uddannelse hos Nordic Online Academy. 

Hvor meget tjener en indretningskonsulent? 

Lønnen som indretningskonsulent kan variere alt efter din arbejdsplads, om du er selvstændig, dine kompetencer og meget mere. Gennemsnitslønnen som indretningskonsulent ligger på omkring 32.000 kr. Dette beløb skal naturligvis tages med forbehold, da forskellige faktorer spiller ind.

*Danmarks statistik 

Hvad er forskellen på en indretningskonsulent uddannelse/boligstylist uddannelse og en indretningsarkitekt uddannelse? 

En indretningskonsulent uddannelse og boligstylist uddannelse adskiller sig fra en indretningsarkitekt uddannelse, da sidstnævnte normalt har et større fokus på tegning og bygningskonstruktioner. Derudover varetager man med en indretningsarkitekt uddannelse oftest større og mere komplekse indretningsopgaver som byggeri og større ombygninger. Med en indretningskonsulent uddannelse eller boligstylist uddannelse derimod har man et stort fokus på rådgivningen, behovsafdækningen og kommunikationen med kunden, som er altafgørende og sætter dem i stand til at tale professionelt og kvalificeret om indretning og skabe løsninger, der passer til kundens behov. 

Med en indretningskonsulent uddannelse eller boligstylist uddannelse får du en grundlæggende viden omkring stilgrupper, farver, materialer, belysning, moodboards, styling samt viden omkring kundens behov og en generel forretningsforståelse.